Menu

De ceremonie

Naast een persoonlijke invulling is er op natuurbegraafplaats Huis ter Heide rust en ruimte voor een afscheid in de natuur. Om die reden zijn maximaal twee uitvaarten per dag mogelijk. In de zomerperiode is in overleg ook een uitvaart in de avond mogelijk omdat de zon dan later ondergaat.

Tijden waarop een uitvaart mogelijk is

In de ochtend is een uitvaart mogelijk van 9.30 tot uiterlijk 12.30 uur. Catering en techniek is welkom vanaf 9:00 uur. We vragen jullie om de cateraar om 12.15 uur te laten stoppen met (uit)serveren. Zo zorg je ervoor dat je gasten niet gehaast weg hoeven.

In de middag is een uitvaart mogelijk van 14:00 tot uiterlijk 17:00 uur. Catering en techniek is welkom vanaf 13:30 uur. We vragen jullie om de cateraar om 16.45 uur te laten stoppen met (uit)serveren.

In de zomer is in overleg een uitvaart ook in de avond mogelijk.

Ruimte voor een ceremonie

Er is  gedurende het hele jaar een afscheidsceremonie mogelijk in onze ceremoniële schuur. De kosten voor het gebruik van deze ruimte zijn € 450,-. Deze ruimte is alleen beschikbaar als er ook een natuurgraf is of wordt vastgelegd. Daarnaast kun je van april tot en met oktober ook kiezen voor een ceremonie buiten in de natuur op de Buytenplaets met een tarp (groot schaduwdoek) voor beschutting.

  • Bij een ceremonie kunnen momenteel maximaal 75 gasten (inclusief kinderen) aanwezig zijn. Dit is exclusief uitvaart- en cateringpersoneel.
  • Bij alleen een begraving is het maximaal aantal gasten in overleg.

Catering en audiovisuele middelen

Op natuurbegraafplaats Huis ter Heide is een uitvaart volledig naar eigen wens in te vullen. Wij werken daarom niet met een vaste cateraar. Het gezelschap en de cateraar kunnen gebruikmaken van onze keuken, deze is voorzien van een koelkast, vriezer en koffiezetapparaat. Er is geen serviesgoed aanwezig.

In de ceremoniële schuur is het is mogelijk om muziek af te spelen en beelden weer te geven tijdens de ceremonie. Tevens is er wifi en een vaste internetaansluiting.

Bel of mail ons gerust als je advies wil over catering in de regio of een bedrijf dat audiovisuele middelen levert en/of techniek regelt.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten