Menu

Het natuurgraf

Een laatste rustplaats in de natuur, die voor altijd natuur blijft. Een plek in het bos of juist in het open veld. Je kunt het natuurgebied iedere dag bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Een natuurgraf kan worden gemarkeerd met een houten gedenkteken dat, net als het natuurgraf, na verloop van tijd opgaat in de natuur.

Informatie voor na een uitvaart

  • We zijn er voor mens én natuur. Op een natuurgraf mogen losse veld- of snijbloemen neergelegd worden. De bloemen halen wij weer weg als ze uitgebloeid zijn.
  • Het houten gedenkteken, een boomschijf met een persoonlijke tekst en eventueel afbeelding, wordt geleverd door de natuurbegraafplaats. Nabestaanden ontvangen na de uitvaart een formulier waarop ze persoonlijke voorkeuren kunnen aangeven. Een medewerker van de natuurbegraafplaats maakt naar aanleiding hiervan een voorbeeldontwerp binnen de mogelijkheden. Na akkoord op het ontwerp wordt het gedenkteken na ongeveer 2 à 3 weken geleverd, hierover nemen wij contact op. Nabestaanden mogen zelf het gedenkteken op het natuurgraf plaatsen.
  • Het gedenkteken is gemaakt van onbehandeld hout zodat de natuur het materiaal volledig op kan nemen.
  • Na de natuurbegraving ontvangen nabestaanden een brief over een vermelding van het natuurgraf in de app van Natuurbegraven Nederland. Nadat wij de reactie hebben ontvangen duurt het nog ongeveer 5 werkdagen voordat de plek van een dierbare zichtbaar is in de app.

Het is op natuurbegraafplaats Huis ter Heide mogelijk om een natuurgraf te kiezen voor een kist, mand of wade, maar ook voor de begraving van de as of een urn. Herbegraven is ook mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over mogelijkheden en tarieven.

Tarievenoverzicht

Natuurgraven Tarieven
Natuurgraf voor 1 persoon € 4.700
Natuurgraf voor 2 personen – naast elkaar in één natuurgraf € 8.450
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 herbegraving € 6.350
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn € 5.650
Urnennatuurgraf voor 1 persoon € 2.000
Urnennatuurgraf voor 2 personen € 2.950
Vlindergrafje voor (stil) geboren baby’s tot 24 weken zwangerschap € 600
Kindernatuurgraf voor kinderen tot 12 jaar € 2.350

De prijzen van de natuurgraven zijn inclusief een houten gedenkteken. Het is mogelijk een persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout.

Bovenstaande kosten hebben enkel betrekking op het soort natuurgraf. Je betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief begraafkosten en de kosten voor materialen van bijvoorbeeld een kist, mand, wade of urn.

Begraafkosten  Tarieven
Begraving € 675
Urn- of asbegraving € 325

 

Overige diensten Tarieven
Dienstverlening herbegraven
De coördinatie van een herbegraving, zoals de afstemming met de gemeente, het regelen van een kist, het vervoer en de herbegraving. Deze kosten zijn exclusief de kosten voor het vervoer zelf, de uitvoering van de werkzaamheden door derden en de materialen.
€ 300
Gebruik ceremonieruimte/De Buytenplaets (tarp)
(max. 75 personen)
€ 450
Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten