Menu

Een afscheid in de natuur op jouw manier

De omarming van de hoge bomen, de rust van het water in de vennen, een lichte bries die de bladeren aan de bomen zacht laat dansen en de warmte van zonnestralen die goed doen. In alle seizoenen schijnt een ander licht en waait een andere wind. Net zoals de natuur kent ook het leven verschillende seizoenen. Een afscheid in de natuur op Huis ter Heide is altijd anders en vul je in op jouw manier.

Een ceremonie op Huis ter Heide is mogelijk voor iedereen die bij ons een plek heeft. Gebruikmaken van de verschillende ruimtes mag, maar hoeft niet. Samen met een uitvaartondernemer stellen jouw naasten de ceremonie samen. Wij stellen de natuur en onze ruimtes beschikbaar en ondersteunen het afscheid, aangepast aan de behoeften.

Tijd, vrijheid en ruimte

Een ceremonie is mogelijk voor een intiem gezelschap. Ook buiten, in de natuur, onder de tarp is het mogelijk een ceremonie te houden. Op Huis ter Heide maken we tijd voor een passend afscheid, bieden we ruimte voor een persoonlijke invulling en geven we vrijheid om het op jouw manier te doen. Een afscheid op Huis ter Heide is mogelijk in de ochtend of middag en in de zomermaanden in de avond.

Onderdeel van de natuur

Met een eigen plek in de natuur draag je bij aan de ontwikkeling en versterking van de natuur op een natuurbegraafplaats. Samen met Natuurmonumenten en Stichting Nieuwe Natuur realiseren we meer natuur in Nederland en zorgen we voor de natuur die er al is. Een natuurgraf is een onderdeel van deze natuur, waardoor er bepaalde dingen juist wel en niet mogen tijdens een uitvaart. Zo behouden we het karakter, de kracht en de schoonheid van het natuurgebied.

  • De natuurgraven worden enkel gemarkeerd met een houten gedenkteken met eenvoudige persoonlijke inscriptie. (Het bestel- en leverproces van de gedenktekens loopt via de natuurbegraafplaats).
  • Sieraden en een bril mogen niet worden begraven.
  • Kleding van de overledene moet van natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn zoals katoen, wol, zijde of linnen.
  • Bloemstukken en bloemen worden twee weken na de natuurbegrafenis weggehaald.
  • Losse snijbloemen en veldbloemen zonder verpakking, ijzerdraad, touw of steekschuim mogen altijd worden neergelegd. Na 5 tot 7 dagen halen wij de bloemen weg.
  • Het is niet toegestaan om zelf bomen, struiken of bloemen aan te planten, of te zaaien.
  • Het is niet toegestaan om (wens)ballonnen op te laten.
  • Op natuurbegraafplaats Huis ter Heide is open vuur niet toegestaan.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom een afscheid op Huis ter Heide? Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 013-3033120 van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur voor informatie of het maken van een afspraak.

Op telefoonnummer 013-3033123 kun je 24 uur per dag een uitvaart aanmelden.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten