Menu

Persoonlijke beslissingen in een emotionele tijd

Het verlies van een dierbare is intens. In een tijd van verdriet en gemis zijn er veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Een periode waarin veel op je afkomt en waarin belangrijke, persoonlijke beslissingen worden gemaakt.

Juist in deze periode kan het waardevol zijn om mensen om je heen te hebben die je bijstaan in de keuzes die op je afkomen. Niet alleen met een warm hart, maar ook met een luisterend oor.

Een persoonlijk afscheid in de natuur

Samen met een uitvaartondernemer naar keuze denk je na over een passend afscheid. Medewerkers op de natuurbegraafplaats ondersteunen bij de uitvaart. Je kunt kiezen voor een afscheid in de natuur of je maakt hiervoor gebruik van de beschikbare ruimtes (de Ceremonieruimte of onder de tarp; de Buytenplaets). Om het afscheid persoonlijk en naar eigen wens in te vullen denken wij mee over de mogelijkheden.

Is de natuurbegraafplaats nog onbekend en is de plek nog niet vastgelegd? Wij laten graag het natuurgebied zien en zoeken samen een mooie plek uit. We vragen om hiervoor een afspraak in te plannen, dan hebben we alle tijd voor je. Langskomen mag, maar het hoeft niet, we kunnen dit namelijk ook op afstand voor je regelen.

Vrijheid in keuzes

Een afscheid in de ochtendzon of in de namiddag als de hemel rozerood kleurt; de natuur laat zich op elk moment van de dag van een andere kant zien. Een afscheid is mogelijk in de ochtend of in de middag, in de zomermaanden is een afscheid ook in de avond mogelijk.

We bieden de rust en de ruimte om een afscheid op een passende manier in te vullen. Een afscheid in de ceremonieruimte of met een intiem gezelschap rondom het natuurgraf zelf. Een afscheid waarbij de catering wordt verzorgd of waarbij je zelf voor een hapje zorgt.

We werken samen met verschillende uitvaartondernemers, cateraars die goed bekend zijn met de mogelijkheden.

Faciliteiten op Huis ter Heide

Ceremonieruimte
De ceremonieruimte biedt plaats aan 75 gasten. In de ceremonieruimte is het mogelijk om muziek af te spelen en beelden weer te geven tijdens de ceremonie. Tevens is er wifi en een vaste internetaansluiting.

Onder de tarp – de Buytenplaets 
Een intiem afscheid in het hart van de natuur is mogelijk onder de tarp, een schaduwdoek dat voor beschutting zorgt in de open natuur. Onder de tarp is ruimte voor ongeveer 75 personen. In het voorjaar en de zomer biedt een tarp (een gespannen schaduwdoek) beschutting. Hier is ook een nazit mogelijk.

Catering
Op de natuurbegraafplaats verzorgen we zelf geen catering, maar het is wel mogelijk deze te laten verzorgen door een externe cateraar. Omdat we bekend zijn in de regio en vaker cateraars op bezoek krijgen kunnen we hierin aanbevelingen doen.

 

Op welke tijden kan een uitvaart op Huis ter Heide plaatsvinden?

Een natuurbegrafenis kan plaatsvinden tussen zonsopkomst en zonsondergang. Het natuurgebied is niet toegankelijk als de zon onder is. Dieren krijgen hierdoor alle ruimte om uit te rusten of juist te jagen. De mogelijkheden verschillen dus per seizoen. We zorgen er altijd voor dat er genoeg rust en ruimte is om afscheid te nemen.

Dagdelen:

  • Ochtend van 9.30 tot 12.30 uur, ontvangst vanaf 09.00 uur, start ceremonie vanaf 09.30 uur.
  • Middag van 14.00 tot 17.00 uur, ontvangst vanaf 13.30 uur, start ceremonie vanaf 14.00 uur.
  • Avond (alleen in de zomermaanden mogelijk, informeer hiervoor naar de mogelijkheden) van 19.00 tot 22.00 uur, ontvangst vanaf 18.30 uur, start ceremonie vanaf 19.00 uur.

Contact

  • Neem contact op met een van onze medewerkers om de mogelijkheden voor een afscheid in de natuur te bespreken.
  • Een begrafenis aanmelden en inplannen kan 24 uur per dag via telefoonnummer 013 303 31 23.

Eeuwige grafrust, hoe zit dat precies?

Een laatste rustplaats in de natuur op Huis ter Heide betekent eeuwigdurende grafrust. Bij het reserveren van een plek ontstaat het recht op een laatste rustplaats in de natuur. Voor nu en altijd. Het grafrecht is vastgelegd door de notaris in het kadaster en onze natuurbeheerders dragen zorg voor het natuurgebied en alle natuurgraven. Van de opbrengst van ieder natuurgraf wordt een deel gereserveerd voor de toekomstig beheerder van het natuurgebied, namelijk Natuurmonumenten. Een rustgevende gedachte voor nu en een garantie op eeuwige rust voor later.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten