Menu

Een natuurbegrafenis

Een veilige omarming door de bomen in het bosgedeelte of juist de vrije ruimte om diep adem te halen en om je heen te kijken op de open velden. De natuur op natuurbegraafplaats Huis ter Heide biedt rust en ruimte, de kracht van de natuur speelt dan ook een grote rol bij een afscheid in de natuur. Is natuurbegraven nog nieuw of ga je voor de eerste keer naar een natuurbegraafplaats dan wil je wellicht weten wat je kunt verwachten of waar je rekening mee dient te houden.

Afscheid in de natuur

Een ceremonie is mogelijk voor een intiem gezelschap. Ook buiten, in de natuur, onder de tarp is het mogelijk een ceremonie te houden. Een afscheid op Huis ter Heide mag je op een persoonlijke manier invullen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bij een eigen plek in de natuur wordt het natuurgraf één met de natuur. Wij vragen daarom rekening te houden met het volgende:

 • Persoonlijke spullen die worden meegegeven dienen alleen van natuurlijk afbreekbaar materiaal te zijn.
 • Bloemstukken en bloemen worden twee weken na de natuurbegraving weggehaald.
 • Losse snijbloemen en veldbloemen mogen altijd worden neergelegd. Wij halen deze van het natuurgraf als ze hun mooiste tijd gehad hebben.
 • Het is niet mogelijk om zelf bomen, struiken of bloemen aan te planten.
 • (Wens)ballonnen mogen niet worden opgelaten. Open vuur, fakkels of vuurkorven zijn niet toegestaan in het natuurgebied.
 • Er gelden geen specifieke kledingvoorschriften op een natuurbegraafplaats. Houd rekening met de half verharde paden en de weersomstandigheden.
 • Bij regen of slecht weer zijn er voldoende paraplu’s beschikbaar.

Een uitvaart gedurende corona

Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus vragen wij u om samen met de uitvaartondernemer en nabestaanden de overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Vanzelfsprekend vragen wij onze collega’s en bezoekers om alle voorzorgmaatregelen daaromtrent te respecteren.

In het kort betekent dat:

 • uitvaarten plaats zullen vinden tot een maximum van 50 personen. Wij verzoeken u om, samen met de uitvaartondernemer, de afstand van 1,5 meter tussen personen daar waar mogelijk in acht te nemen.
 • catering mogelijk is.
 • een urnbegraving mogelijk is in het bijzijn van maximaal 2 personen of de personen van één huishouden.
 • de informatie- en uitvaartgesprekken door kunnen gaan met maximaal 2 gespreksgenoten. Wij houden dan 1,5 meter afstand van u en we geven u geen hand. We begroeten u graag op een andere persoonlijke wijze en hopen op uw begrip.
  Als u corona gerelateerde klachten heeft of er wordt van u verwacht binnen te blijven kunt u helaas niet deelnemen aan het gesprek met één van onze collega’s. Wij denken graag met u mee over een passende oplossing, door bijvoorbeeld te beeldbellen.
 • wij u bij een bezoek aan de natuurbegraafplaats vragen om ter plekke een gezondheidscheck in te vullen.
 • het dragen van een mondkapje, vooral wanneer u zich in een binnenruimte verplaatst, vanaf de leeftijd van 13 jaar van toepassing is.

Bereikbaarheid

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide ligt aan de Middelstraat in De Moer en het makkelijkst bereikbaar met de auto. Voer het genoemde adres in op Google Maps of een navigatiesysteem en breng een bezoek. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats dicht bij het informatiecentrum.

Rolstoelvriendelijkheid
Natuurbegraafplaats Huis ter Heide is rolstoelvriendelijk voor bezoekers van een uitvaart, de paden zijn gedeeltelijk verhard. Als je slecht ter been bent en lopen is lastig voor je dan is er een boskar beschikbaar. Ook kun je in het informatiecentrum een eenvoudige rolstoel lenen voor tijdens je bezoek. We beschikken over een ruim invalidentoilet.

Contact

Wil je graag een medewerker van natuurbegraafplaats Huis ter Heide spreken, neem dan contact met ons op.

Adres

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide
Middelstraat 1
5176 NH De Moer
013 303 31 20
contact@huisterheide.nl

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten