• Landgoed Mookerheide

Maak kennis met Landgoed Mookerheide Tijdens Open Monumentendag

Op zondag 15 september ben je vanaf 11:00 uur van harte welkom op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Tijdens deze dag beleef je de natuur, hoor je over de bijzondere geschiedenis van Landgoed Mookerheide en kom je meer te weten over natuurbegraven in dit gebied.

Rijksmonument

Landgoed Mookerheide is een uniek Rijksmonument van Natuurmonumenten. Centraal op het landgoed ligt het jugendstil Jachtslot Mookerheide dat na jaren van restauratie weer open is voor publiek. Hier kun je dagelijks genieten van lunch en diner of koffie met taart. Naast het jachtslot liggen monumentale kassen en nutstuinen waar biologische bloemen en groenten worden gekweekt. Vlak bij de kassen ligt een voormalige school die prachtig is verbouwd tot informatiecentrum en ceremonieruimte van de natuurbegraafplaats. Tijdens Open Monumentendag kun je alle plekken op het landgoed bezoeken en bekijken.

Eeuwige grafrust

Kom meer te weten over het uitzoeken van een plek, eeuwige grafrust en de mogelijkheden van jouw uitvaartverzekering tijdens een lezing in het ceremoniegebouw van de natuurbegraafplaats. Aansluitend volgt een rustige boswandeling waarin je nog meer kennis opdoet over natuurbegraven, terwijl je ondertussen geniet van het unieke landschap op Landgoed Mookerheide. We stoppen regelmatig om over de natuur te vertellen en om vragen te beantwoorden. De wandeling start direct na de lezing en eindigt na ongeveer een uur bij het unieke Jachtslot Mookerheide dat je op eigen gelegenheid kunt bezoeken.

De lezingen starten om 11.30 en om 14.00 uur.

Meld je gratis aan via onderstaand formulier.

Inschrijfformulier