• Maashorst
  • Organisatie

Achter de schermen Teamuitje naar de wisenten

Er zijn collega’s die buiten werken, boven werken, horecacollega’s die een nazit verzorgen en collega’s die beneden in de Hoeve gastvrouw zijn of een uitvaart begeleiden. Elke schakel is even belangrijk om een goed en evenwichtig team te vormen dat 7 dagen per week klaar staat voor bezoekers en nabestaanden. In totaal zijn we met 21 mensen, allemaal met hun eigen werk en taak. Tijdens ons teamuitje naar de wisenten, trokken we eens in een andere setting met elkaar op.

In Natuurcentrum De Maashorst in Nistelrode stond de lunch al voor ons klaar. Daarna gingen we onder de deskundige leiding van Jos van der Wijst – voorzitter van diverse natuurorganisaties –  en zijn wisent-ranger-collega Corry op pad. Al wandelend nam Jos ons mee in de geschiedenis van het gebied en vertelde hij over planten en dieren zoals bijvoorbeeld de grauwe klauwier. Die soort komt sinds kort weer voor in de Maashorst dankzij de omvorming naar een meer divers natuurgebied.

Als kers op de taart gingen we in het afgesloten deel van het natuurgebied op zoek naar de grote grazers. Onderweg werden we zelfs getrakteerd op een gevecht tussen twee exmoor-hengsten. Echte natuurbeleving in de rust en ruimte van de uitgestrekte velden.

De wisentenkudde stond lekker te grazen. Een stukje verderop zagen we ‘de crèche’, zoals Jos het groepje noemde. Maar liefst 5 kalfjes, waaronder een tweeling, speelden en leerden van elkaar. Wat een geluk dat we zo dichtbij konden komen. Sommige collega’s vonden dat trouwens best een beetje spannend, maar terwijl Jos ons van alles vertelde, stond Corry op de uitkijk. Veiligheid altijd voorop. Het blijven tenslotte wilde dieren.

Na de wandeling met al het natuurschoon, sloten we samen af met een bbq bij de Boshut. Er was veel om over na te praten.

Dankjewel Martijn en Maaike voor het organiseren van deze fijne dag!