• Maashorst
  • Mens
  • Organisatie

Mijn plek Door de ogen van Noortje

“Voordat ik in 2016 ging werken op de natuurbegraafplaats werkte ik bij een drukkerij. Een snelle wereld die zich afspeelt achter computerschermen en drukpersen. Hoewel het idee achter een product vaak creatief is, is de uitvoering ervan dat niet. Het is heerlijk om nu rechtstreeks in contact te zijn met mensen voor wie ik het doe.”

Waardevolle momenten

“Ik ben op mijn plek als communicatie- en informatiemedewerker. Ik voer gesprekken met belangstellenden of nabestaanden en ondersteun bij uitvaarten. Zo maak ik verbinding met mensen en hoor ik waar hun behoefte ligt. Natuurbegraven is nog relatief nieuw. Ik neem mensen hier graag in mee en informeer hen over deze nieuwe mogelijkheid, naast cremeren of regulier begraven.”

Omarmd

“De mooiste plek op Maashorst is voor mij het ovale boskamertje tussen het Buizerdpad en de Bosuil. Op het slingerpad naast de Franse Dreef, net voordat je een bocht naar rechts maakt, is je blik misschien eens op een klein heideveldje gevallen wat je bereikt via een olifantenpaadje. Midden op het veldje staat een toekomstboom. Het is een prachtige windstille plek waar ik me beschermd voel, omarmd door bomen. En toch weet de zon me ook daar te verwarmen.”

Onderdeel van het leven

“Als mensen me vragen waar ik werk, krijg ik vaak als reactie: ‘Dat zou ik niet kunnen, al dat verdriet’. Maar mijn baan is helemaal niet verdrietig. Natuurlijk word ook ik soms geraakt, ik ben gelukkig ook maar een mens. Maar ik hou mezelf altijd voor dat het niet mijn verdriet is. Medeleven is iets anders dan medelijden. De dood hoort bij het leven. Door er dagelijks mee in aanraking te komen, waardeer ik klein geluk ten volste en dat is een verrijking van mijn leven en dat van mijn gezin.”