• Maashorst
  • Natuur

Natuurwerkdag 10 juli 2020

Natuurbegraafplaats Maashorst is voor velen een bijzondere plek. Bijzonder omdat je bij ons een plek hebt gereserveerd of wellicht zelfs al een dierbare begraven hebt. Het natuurgebied, dat voorheen bestond uit weilanden, akkers en productiebos, heeft plaatsgemaakt voor bosgedeeltes, afgewisseld met een ven en open velden. De heide moet deels nog opkomen. Door de afwisseling is er meer ruimte voor een grote variatie aan flora en fauna. De natuur ontwikkelt en vernieuwt zich hier voortdurend en daar zijn we trots op. Om ervoor te zorgen dat deze plek nog heel lang mooi en bijzonder blijft, beheren onze medewerkers het gebied zodat de natuur zich goed kan ontwikkelen. Voor een optimaal resultaat, gebeuren veel werkzaamheden handmatig. Je kunt je voorstellen dat dit in zo’n groot natuurgebied veel tijd vergt. Wij waarderen het dan ook enorm dat mensen ons regelmatig hulp aanbieden, omdat zij graag een steentje bij willen dragen aan het behoud van deze bijzondere plek. Graag steken wij samen de handen uit de mouwen tijdens de natuurwerkdag – met inachtneming van de onderlinge afstand, volgens de richtlijnen van het RIVM – op vrijdag 10 juli 2020 van 9.00 tot 12.30 uur. Je bent van harte welkom om ons een handje te helpen.

Onze beheerder geeft een korte uitleg over het natuurbeheer op Maashorst. Vervolgens gaan we samen aan de slag met een aantal werkzaamheden, zoals licht snoeiwerk en het verwijderen van jonge boomscheutjes. We zorgen uiteraard voor voldoende afstand, voldoende koffie, thee en water tussendoor. Rond 12.00 uur stoppen we met de werkzaamheden, en sluiten we de ochtend af met – indien mogelijk – een gezamenlijke lunch in de buitenlucht. (Mocht je speciale dieetwensen hebben, wil je deze dan aan ons doorgeven?)

Heb je zin om ons een handje te helpen? Meld je dan uiterlijk 3 dagen voorafgaand aan de Natuurwerkdag aan via contact@maashorst.nl of via 0486-745006.

Gezien de tijd waarin we ons bevinden, willen we je vragen om eigen gereedschap (snoeischaar, evt. handzaag, handschoenen) mee te nemen. Wij zorgen er uiteraard voor dat we zelf ook voldoende spullen in huis hebben, net zoals desinfecteermiddel mocht je van ons gereedschap gebruik willen maken. Het grovere zaagwerk wordt uiteraard door onze natuurbeheerders uitgevoerd.

Er zijn heel veel lieve mensen die ons graag zouden helpen, waarvan de gezondheid het niet toelaat. Voel je alsjeblieft niet bezwaard! We begrijpen dit volkomen.

Team Maashorst