• Maashorst
  • Organisatie

Mijn plek Door de ogen van Martijn

“De achterste boskamer aan het Heidepad”, is het antwoord van Martijn op de vraag wat voor hem de mooiste plek is. Hij hoeft er niet lang over na te denken. “Mijn eerste ervaring met deze open ruimte omringd door bomen, was op 8 februari 2021, mijn eerste werkdag. Er was strenge vorst en code rood om de weg op te gaan.”

De stilte van de natuur

“Het weekend ervoor was er een dik pak sneeuw gevallen en schoot de temperatuur onder het vriespunt tot min 6 graden met een gevoelstemperatuur van maar liefst min 14 graden. Waar in het open gebied een snijdende wind de gevoelstemperatuur het nóg enkele graden kouder liet aanvoelen dan het al was, was dat op het Heidepad juist het tegenovergestelde. De rust, de stilte. Alleen de geluiden van de natuur hoorde ik, op deze open plek midden in het bos. Het voelde heel beschut.”

De natuur verrast elk seizoen

“Inmiddels weet ik dat het een goede plek is om even je hoofd leeg te maken. Op het bankje, alleen of in gezelschap. Het maakt niet uit in welk seizoen. Elk seizoen heeft haar eigen mooie eigenschappen. In het voorjaar zie je de jonge heide opkomen en staan de eerste bloeiers langs het pad. In de zomer zoemen de vele bijen en vinden vlinders er hun nectar, en in het najaar wandel je langs de prachtige paarse heidevelden. Een groot contrast met de verstilling in de winter. Anders, maar net zo mooi.”