• Maashorst
  • Mens

Lichtjesavond – Op afstand dichtbij

We vonden het heel bijzonder en ook een beetje spannend om dit jaar, ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, toch een lichtjesavond te organiseren. Een speciale avond voor nabestaanden, waarop de naam van hun dierbare weer hardop uitgesproken werd, zodat ze nooit vergeten worden. Door deze avond online te verzorgen, konden we toch verbinding maken met iedereen. Nabestaanden ontvingen in de week voorafgaand aan de lichtjesavond een doosje met daarin het gedicht ‘Ik vergeet je niet’, een kaarsje en kaarsenzakje. Ook zat er in het doosje een speciale kaart van groeipapier om dierbare herinneringen op te schrijven, met daarin ‘vergeet-mij-nietjes’ om te planten in het voorjaar. Via een link naar een livestream konden alle nabestaanden op een veilige manier op afstand dichtbij zijn. Er is door velen gekeken, zelfs nog op de zondag erna.

De namen werden genoemd en voor alle overledenen werd een kaarsje gebrand. Er klonk een speciaal liedje voor de kinderen, en een vertelling: ‘De verte’ van Toon Tellegen. We sloten af met het prachtige gedicht: ‘Ik vergeet je niet’. De muzikale invulling werd verzorgd door Simone Slegers en Marcel Luntungan die ons ondanks de kou, verwarmden met zorgvuldig gekozen liedjes en hun warme klanken. We waren buiten onder de trap, dichtbij jullie en dichtbij jullie dierbaren.

Hartverwarmend waren de vele reacties die we van veel nabestaanden hebben mogen ontvangen, zowel in persoon, via e-mail als op social media. Dank jullie wel! Wat fijn te horen ook, dat een aantal nabestaanden deze Lichtjesavond zelfs nog intiemer en persoonlijker vonden dan voorgaande jaren.