• Maashorst
  • Organisatie

Even voorstellen: Sieb Droomers

De komende periode zien jullie een nieuw gezicht aan het werk in ons natuurgebied: Sieb Droomers. Hij stelt zichzelf graag even voor:

Hallo, ik ben Sieb Droomers. Ik ben 17 jaar en loop stage bij de beheerders van natuurbegraafplaats Maashorst. Ik volg op dit moment de opleiding MBO-4 Bos- & Natuurbeheer Helicon in Velp. Dit is een 3-jarige opleiding tot bijvoorbeeld natuurbeheerder of boswachter.

Voorheen was natuurbegraafplaats Maashorst een onbekende plek voor mij, maar sinds mijn oma hier begraven ligt, is het een plek waar ik graag kom om van de rust te genieten en mijn hoofd leeg te maken. Het is zo’n prachtig gebied. Je kunt hier genieten van de rust, van de natuur, van de vogeltjes en diertjes die je hoort en van de stilte. Je hebt niet het gevoel dat je op een begraafplaats bent. De mensen van natuurbegraafplaats Maashorst zijn allemaal zo vriendelijk en warm.

Hoe ik hier terechtgekomen ben? Begin van dit schooljaar ben ik begonnen aan de opleiding Bos- & Natuurbeheer aan het Helicon in Velp. Toen ik op zoek mocht naar een stageplaats, dacht ik meteen aan natuurbegraafplaats Maashorst. Hoe mooi kan het zijn als je én bezig mag zijn met de natuur, maar ook met de nabestaanden en de mensen die hier begraven zijn? Ik weet wat voor impact het heeft als alles rondom een afscheid er zo mooi uitziet, en wat het met een nabestaande kan doen als je weet dat de overledene zo’n mooi plekje krijgt. Dit wil ik ook voor de mensen betekenen die hier nu terechtkomen, en voor de nabestaanden. Ik heb dus de stoute schoenen aangetrokken en Marcel Jansen, natuurbeheerder van dit gebied, een appje gestuurd met de vraag of ik hier stage mocht komen lopen. Marcel kende mijn verhaal al, omdat mijn opa er al trots over had verteld. Al snel was duidelijk dat natuurbegraafplaats Maashorst een geschikte stageplek zou zijn voor mij.