• Landgoed Christinalust
  • Organisatie

In ontwikkeling, maar wel al volop in beweging

“We zijn nog in ontwikkeling, hoe vaak ik dat wel niet zeg op een dag.” Ellen Leeftink, locatiemanager natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust zegt het met een lach op haar gezicht. Maar wat wordt er dan precies nog ontwikkeld en hoe ver zijn we daarmee?

Als we kijken naar landgoed Christinalust, kun je goed zien dat dit momenteel uit twee delen bestaat, een stuk wat al ontwikkeld is en een stuk wat momenteel volop in ontwikkeling is.

Uiteindelijk zal het hart van onze natuurbegraafplaats meer in het midden van onze natuurbegraafplaats zijn, vlakbij de twekkelerplas. Je kunt daar ook al goed zien dat we momenteel heel druk zijn met het bouwen van de nieuwe ceremonieruimte en het nieuwe informatiecentrum. Ook verplaatsen we straks de ingang van de natuurbegraafplaats naar een zijweg van de Windmolenweg, meer richting Boekelo, zodat je gelijk uitkomt bij de twee parkeerplaatsen van deze twee belangrijke gebouwen.

“Ondertussen zijn we natuurlijk wel al volop in bedrijf”, zegt Ellen. “Mensen kunnen een afspraak maken met een van onze informatiemedewerkers voor een informatief gesprek. Daarna lopen we dan samen door ons landgoed. Het is ook al mogelijk om een plek te reserveren en er zijn zelfs al enkele begravingen geweest. Momenteel kunnen alleen plaatsen worden gereserveerd in het gedeelte wat al open is. Mochten mensen later toch liever wisselen naar een plek in het nog te openen deel, dan kan dat kosteloos tot het einde van het jaar. Bij Natuurbegraven Nederland denken we in oplossingen en mogelijkheden en daar ben ik bijzonder trots op.”