• Landgoed Christinalust
  • Organisatie

Joke stelt zich voor

Het team van natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust bestaat uit acht enthousiaste medewerkers. Wie zijn dat? Wat drijft ze? Wat maakt het voor hen zo’n fijne plek in de natuur? Dit keer stellen we Joke voor.

Vanaf mijn werkplek in ons tijdelijke informatiecentrum kijk ik uit het raam langs het Markepad naar de statige Douglas op het veld. Soms schiet er een haas of een fazant voorbij en nu de lente in aantocht is, hoor je de vogels fluiten als het zonnetje doorkomt. Een hele bijzondere werkplek – en totaal iets anders dan de afgelopen vijftien jaar waarin ik werkzaam was in een ziekenhuis. Mijn uitzicht is er in elk geval enorm op vooruitgegaan!

Sinds 20 september werk ik als informatiemedewerker bij natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust. Een baan waarin ik mijn compassie en levenservaring mag inzetten om mensen ondersteuning te bieden bij het maken van een keuze voor een mooie, eigen plek in de natuur of bij het afscheid van een dierbare. Er zijn soms verdrietige momenten, maar vaak ook hele bijzondere en mooie gesprekken. Regelmatig is het zelfs ronduit gezellig. En dat mag allemaal.

Vanaf dag één voel ik me hier ontzettend welkom. En dat is ook wat ik hoop dat mensen voelen als ze ons bezoeken of met mij in gesprek zijn. Dat iedereen bij ons welkom is en zichzelf mag zijn. Dat gekke vragen niet bestaan, dat alles bespreekbaar is en dat wat je wilt delen in vertrouwen wordt ontvangen.

Ik hoop dat mensen de weg naar ons mooie landgoed weten te vinden en zich vrij voelen om even aan te komen voor informatie of een luisterend oor. Maar dat ze vooral, net als ik, genieten van de prachtige natuur om ons heen, er inspiratie uithalen en verkwikt of getroost weer huiswaarts gaan.

Wie is Joke?

Mijn naam is Joke de Jager, geboren en getogen Enschedese. Ik ben 43 jaar en ik woon samen met mijn kat Kuma in het huis waarin ik ook ben grootgebracht.

In mijn vrije tijd kijk ik graag knus met een dekentje op de bank een serie, maar ik lees ook graag en vind het heerlijk om met vrienden lang te tafelen of een voorstelling te bezoeken.

Ik verheug me enorm op de komende periode op Landgoed Christinalust in aanloop naar de officiële opening. Hoe zal het er uit gaan zien als alles in bloei komt? Ik ben ook heel benieuwd naar ons nieuwe ceremoniegebouw en informatiecentrum, die momenteel in aanbouw zijn. Er staat nog veel op stapel voor het komende half jaar en ik vind het ontzettend bijzonder dat ik daar deel van mag zijn.