Menu

Wim was een vriend van de natuur

Emotioneel, maar tegelijkertijd ook lichtvoetig. Alle ruimte om je eigen kleur te geven. Terug naar de natuur, omringd door dierbaren in een prachtige omgeving. Wim den Boer vond het heel bijzonder dat zijn familie zo’n mooi en passend afscheid op natuurbegraafplaats Huis ter Heide creëerden. Zijn vrouw Ingrid, dochter Inge, zoon André en hun gezinnen kijken met veel liefde en dankbaarheid terug.

“Wim en de natuur waren goede vrienden. Vroeger met zijn bootje op het water, in de Zwitserse bergen en in het ruige Schotse landschap. Later in het bos. Hij kon ook goed alleen zijn met die vriend. Niet iedereen wandelt in zijn eentje midden in de nacht in een donker bos in het land van de Katharen. Of kampeert in een klein tentje op een stormachtig eiland. ‘Terug naar de natuur’ was een filosofie die hem aansprak. Ook het idee dat je met zo’n eeuwige plek voor altijd bijdraagt aan het beschermen van de natuur. Wim en Inge hebben in zijn laatste dagen nog gewandeld op de natuurbegraafplaats. Hij was heel positief verrast dat dit bestond en wat we allemaal mogelijk konden maken. Het gaf hem een goed gevoel.”

Bellen blazen

“En ons ook. Dat geldt ook voor de organisatie. We hebben zowel door persoonlijke als professionele ervaringen bij Natuurbegraven Nederland bijzonder warme en empathische mensen ontmoet die je alle ruimte geven. Persoonlijke aandacht als je daar behoefte aan hebt, maar ook alle vrijheid om je eigen keuzes te maken, zolang die de natuur niet verstoren. De ceremonie midden in de natuur onder de tarp op de Buitenplaats. Bellen blazen, prachtige live muziek, een barista en foodtruck, het natafelen met een klein gezelschap aan de verbindingstafel. Het afscheid paste niet alleen heel goed bij Wim, maar ook bij ons. Verdriet en het leven vieren kunnen heel mooi samen gaan.”

Het ritme van de seizoenen

Wim is uit de tijd gegaan op Hemelvaartsdag. Dat vond hij een mooi idee en tekende hem. Wim was een autonome sterke persoonlijkheid die ondanks zijn ziekte tot op het laatste moment altijd zijn eigen keuzes maakte. Onafhankelijk als de adelaar. Een machtige vogel die ook prominent op de kist en kaart prijkte. Wim heeft nog veel van de ideeën meegekregen en vond het een waanzinnig mooi ontwerp. Met een Engelse tekst over de schoonheid van de seizoenen en de cyclus van het leven. Want alles gaat voorbij. Niets blijft. Zoals ook de natuur altijd weer verandert. Op het ritme van de seizoenen.”

Verbonden

“Natuurbegraafplaats Huis ter Heide heeft soms bijna iets magisch. Ingrid bezoekt Huis ter Heide eigenlijk vaker dan ze vooraf had gedacht. En nog niet eens zo zeer alleen de fysieke plek die wij voor Wim hebben uitgezocht. Maar vooral omdat er een sfeer hangt waar je even buiten de tijd bent. Tussen het leven en andere dimensies in. Maar ook buiten Huis ter Heide voelt Wim nog altijd heel dichtbij ons. Die diepe, liefdevolle verbondenheid ervaren we door al die dimensies heen. En op Hemelvaartsdag… dan blazen we bellen met de kleinkinderen.”

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten