• Maashorst
  • Organisatie

Even voorstellen... Vincent

Met alle plezier deel ik mijn ervaringen op natuurbegraafplaats Maashorst. Na 45 jaar werkzaam te zijn geweest als salesmanager ben ik op mijn 63ste vervroegd met pensioen gegaan. Hierdoor kreeg ik ineens veel vrije tijd. Tijd die moest worden ingevuld! Ik kwam in contact met een uitvaartondernemer die op zoek was naar dragers. Hiervoor heb ik mij aangemeld. Ruim drie jaar heb ik dit samen met mijn collega’s met veel plezier, en met heel veel respect naar families en nabestaanden mogen doen. Vanuit deze functie kwam ik in contact met natuurbegraafplaats Maashorst. Vanaf de eerste uitvaart die ik mee mocht verzorgen, was ik onder de indruk van natuurbegraven. De rust, de kalmte en de sfeer die natuurbegraafplaats Maashorst uitstraalt vind je op geen kerkhof of openbare begraafplaats terug. Mijn eerste reactie naar mijn collega’s was dan ook: “Hier waait al het verdriet weg en de gasten zijn meer ontspannen.” Mijn collega gaf nog een opmerking: “Ik mis kapelaan Odekerke uit de tv- serie Dagboek van een herdershond, dan zijn we weer helemaal terug in de tijd.”

Kortom, sinds mijn eerste kennismaking met natuurbegraafplaats Maashorst ben ik enthousiast over natuurbegraven. Na enkele jaren werd ik als drager ontslagen vanwege verjonging en het uitbesteden van de functie. Ik kreeg de kans me aan te melden voor het verrichten van werkzaamheden op de natuurbegraafplaats. Inmiddels werk ik alweer ruim drie jaar met heel veel plezier als parkeerwacht en cateringmedewerker op natuurbegraafplaats Maashorst, met een hele fijne groep collega’s. En de opmerking van toen: “Hier waait al het verdriet weg”, heb ik al vaak verteld aan onze gasten die dit achteraf meestal alleen maar kunnen beamen.

Groetjes,

Vincent