• Maashorst
  • Organisatie

Ontmoet: Jozefa Peijnenburg

Sinds het begin heb ik de ontwikkelingen rondom natuurbegraafplaats Maashorst gevolgd. Van de eerste plannen tot het moment dat de begraafplaats ontstond. Natuurbegraafplaats Maashorst is een plek die bij me past, waar ik ooit ook begraven wil worden. Terug naar de natuur, want die is er zo mooi… Als je er rondloopt ontdek je hoe bijzonder ieder seizoen is.

En hoe bijzonder is het om op deze speciale plek te mogen werken?! Sinds 2017 werk ik met erg veel plezier op natuurbegraafplaats Maashorst. Niet alleen voel ik een ontzettende verbondenheid met alle medewerkers; het is ook erg fijn om mensen tijdens dat speciale moment van afscheid te kunnen ondersteunen. Die goede ervaring rondom die ene dierbare persoon, kun je als medewerker maar één keer bieden. Ook de momenten in het informatiecentrum, waar nabestaanden altijd welkom zijn voor een kopje koffie, en -als daar behoefte aan is- een gesprek, zijn erg waardevol voor me.

Naast het feit dat ik op deze bijzondere plek werk, ben ik ook gastvrouw van deze regio bij de IVN, waar ik bezoekers van Pluktuin Oss meer over de geschiedenis van deze regio vertel. Pluktuin Oss is mijn privétuin waarin mensen in de zomer een boeket kunnen komen plukken. Ook dit is een plek waar de natuur zijn gang mag gaan, iets dat helemaal aansluit bij de natuurbegraafplaats en bij mij als persoon.