• Maashorst
  • Organisatie

Even voorstellen...

Mijn naam is Carla Megens, het is inmiddels alweer meer dan twee jaar dat ik op onze prachtige Natuurbegraafplaats de gasten ontvang.

Geboren en getogen op het mooie Brabantse platteland in het dorpje Haren, is tijdens mijn jeugd de grondslag gelegd voor één zijn met de natuur. Als gezin trokken wij er zondags op uit om naar “de hei” te gaan en zomervakanties beleefden wij steevast met de tent in de bossen en bergen. En tegenwoordig geniet ik samen met mijn man van het buiten zijn, fietsen of wandelen in de bossen, de bergen of de polders.

Als gastdame op Maashorst ontvang ik vele gasten. Ik heb mogen ontdekken dat bij het verlies van een dierbare, mensen vaak op hun puurst zijn. Dan voel ik me bevoorrecht omdat ik zoveel ontroerende, maar ook mooie en hartverwarmende momenten met hen mag delen. Hoe bijzonder is dat?

De natuur biedt altijd troost, bij gure wind en regen, bij zonneschijn en vorst. De jaargetijden zijn als voor- en tegenspoed in het leven; je weet dat het één zonder het ander niet kan bestaan en realiseert je dat na regen de zon weer schijnt. Na een wandeling op de Natuurbegraafplaats en het bezoeken van de plek waar een dierbare is begraven, komen veel nabestaanden bij onze Hoeve naar binnen, en onder het genot van een bakje koffie of thee praten we dan bij. Luisteren, mensen de ruimte geven om in alle rust hun verhaal te vertellen, hun smart te delen in de hoop dat zij een deel van de soms verloren moed bij ons en in de natuur hervinden.

En nee, de koffie staat niet klaar. Elk kopje wordt speciaal voor u gezet!