• Landgoed Christinalust
  • Organisatie

Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust officieel geopend

Op woensdag 13 september opende Roelof Bleker, de burgemeester van Enschede, natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust. Hij is trots op de eerste natuurbegraafplaats in Twente waar gewerkt wordt aan natuurbehoud en -versterking en waar het mogelijk is een laatste rustplaats vast te leggen. Bekijk hieronder een sfeerimpressie. 

Tijdens deze zonnige dag werd gesproken over de geschiedenis van de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland en die van Landgoed Christinalust in het bijzonder. Het muzikale duo Luizter wist dit verhaal op melodieuze wijze te vangen en te vertellen. Initiatiefnemer en algemeen directeur Roy van Boekel-Gosens sprak over de ambitie voor de natuur en voor mensen die al meer dan 10 jaar wordt verwezenlijkt door Natuurbegraven Nederland. Ellen Leeftink, manager van natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust, stond stil bij alle betrokkenen die de ontwikkeling van dit prachtige natuurgebied mogelijk hebben gemaakt. Pim van der Feltz, directeur van Natuurmonumenten, uitte zijn dankbaarheid voor onze samenwerking en de verbetering van de natuur die nu al zichtbaar is op andere natuurbegraafplaatsen. 

Na een wandeling naar het herstelde Koetsehoes vertelde de eerste nabestaande op Landgoed Christinalust haar persoonlijke verhaal. Ruim voor de opening werd haar man, mede dankzij toestemming van de burgemeester, begraven in de natuur van Landgoed Christinalust.

Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust is een openbaar natuurgebied waar je dagelijks welkom bent tijdens de openingstijden van de natuur: tussen zonsopkomst en zonsondergang. In deze natuur is het mogelijk een laatste rustplaats voor eeuwig vast te leggen.