• Landgoed Christinalust
  • Organisatie

Even voorstellen: Florian Stad versus natuur

Florian is sinds 1 mei natuurbeheerder op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust. Hij heeft een relatie en gaat vaak samen met zijn vriendin in het buitenland wildkamperen. “Dat vinden we beide leuk, vorig jaar zijn we bijvoorbeeld in Schotland geweest, daar kan je bijna overal wildkamperen. Dit jaar staat Oostenrijk op de planning, daar mag je boven de boomgrens ook wildkamperen. We kijken er nu al naar uit om de hele dag in de natuur te zijn en bijzondere plantjes en dieren te ontdekken.”

Florian zijn tweede passie is muziek, al van jongs af aan speelt hij saxofoon. Hij speelt in verschillende bandjes en geeft naast zijn werk als natuurbeheerder ook nog saxofoonles.

Wie is Florian?
Florian is 29 jaar oud en woont in Enschede, midden in de bruisende stad. “Ik heb een grote behoefte om in de natuur te zijn. Ik geniet van de natuur en ben er de hele dag mee bezig. Als ik naar huis ga is er roering in de stad, een mooi contrast. Toch is het ook op de natuurbegraafplaats niet heel stil, ik ben de hele dag in contact met wandelaars of nabestaanden. We hebben hier een haas die altijd aan het voeteneinde slaapt van iemand die hier begraven is. Ik vind het dan zo mooi als ik dit aan haar dochter kan vertellen en zij mij weer laat weten dat haar moeder ook heel erg veel van hazen hield.

Terug naar de oorsprong
Wat ik zelf heel erg mooi vind op onze natuurbegraafplaats is dat we met de natuur terug gaan naar de oorsprong, dus naar de planten en dieren die hier van nature groeien en leven. Ik kan nu al zien dat we op de goede weg zijn. Ik word helemaal enthousiast als ik bijvoorbeeld ineens een zandblauwtje zie staan. Dit is een klein blauw bloemetje wat hier van oorsprong thuishoort en nu dus weer terug is. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om in de toekomst nog meer terug te gaan naar de oorsprong.”