• Heidepol
  • Organisatie

Afscheid nemen in coronatijd op natuurbegraafplaats Heidepol

We krijgen in deze coronatijd veel vragen van mensen die zich zorgen maken om een naderend afscheid. Wat nu als een dierbare overlijdt in deze rare tijd waarin we afstand van elkaar moeten houden, letterlijk, juist nu we zo nabij willen zijn. Hoe ziet dan een afscheid op natuurbegraafplaats Heidepol eruit?

We werken nauw samen met tal van uitvaartondernemers. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor nabestaanden en begeleiden hen in de aanloop naar en tijdens het afscheid. De medewerkers van Heidepol ondersteunen daar waar mogelijk, met inachtneming van de voorschriften van het RIVM. Zo staan er op dit moment slechts een kwart van het aantal zitplaatsen in de ceremonieruimte. Gelukkig straalt het uitzicht op Heidepol zoveel warmte uit, dat families zich toch geborgen voelen. Veel ceremonies worden in deze periode via een livestream uitgezonden, zodat gasten thuis de dienst kunnen volgen en er toch een beetje bij kunnen zijn. Vanaf 1 juni is catering gelukkig weer mogelijk. De uitvaartondernemer kan de mogelijkheden en de RIVM voorschriften met je bespreken.

Gelukkig horen we over de afgelopen weken terug dat het afscheid van dierbaren zoveel mooier was dan men zich vooraf had voorgesteld! Misschien wel juíst dankzij de kleine, intieme setting.