• Maashorst
  • Natuur

Geannuleerd Paddenstoelenwandeling

Informatie over onze activiteiten

Vanwege de overheidsrichtlijnen worden er voorlopig geen groepsactiviteiten, zoals natuurwerkdagen en informatiewandelingen, door ons georganiseerd.

U bent nog steeds van harte welkom op onze natuurbegraafplaats. Wandelen in de openheid van de natuur doet goed. Een gesprek over een plek in de natuur is op dit moment gewoon mogelijk met maximaal 3 gespreksgenoten. Wij houden dan 1,5 meter afstand van u en we geven u geen hand. We begroeten u graag op een andere persoonlijke wijze en hopen op uw begrip.

Indien het vermoeden bestaat dat er ziekteverschijnselen zijn of u in quarantaine dient te verblijven, kunt u helaas niet deelnemen aan het gesprek met één van onze collega’s. Wij denken graag met u mee over een passende oplossing, door bijvoorbeeld te beeldbellen.

U kunt ook zelf in alle rust een bezoek brengen aan de natuurbegraafplaats. Het informatiecentrum is op zondag voorlopig gesloten, maar de natuur blijft vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

De impact van het coronavirus is groot. Maar onze wil om van betekenis te zijn voor mens en natuur is groter.

Doe je ook mee met de IVN#2uurnatuur Challenge 2020?

Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is, en dat mensen die 2 uur per week (of meer) buiten zijn, hun leven een hoger cijfer geven. Hier op natuurbegraafplaats Maashorst ervaren we al jaren deze kracht van de natuur, en die delen we met veel plezier ook met jou!

We sluiten daarom graag aan bij de IVN#2uurnatuur challenge door samen een buitenactiviteit te organiseren voor jong en oud. We hebben gekozen voor een Paddenstoelenwandeling op woensdag 21 oktober van 09.00 tot 11.00 uur. In de herfstperiode schieten de paddenstoelen hier op onze natuurbegraafplaats weer uit de grond. Er gaan vele sages de ronde: katten dansen in een kring van paddenstoelen, kabouters wonen op of onder een paddenstoel, en we weten dat voor een sjamaan de paddenstoel heilig voedsel is. Zijn het gewoon vruchtlichamen van veel soorten van schimmels? Duik in deze kleine wondere wereld, samen met IVN-natuurgidsen Frank van Dorst en Maarten Decates en je wordt er altijd wijzer van!

Het is herfstvakantie in onze regio, neem dus gerust je (klein-) kinderen mee voor deze leuke buitenactiviteit. We vinden het wel fijn te weten op hoeveel grote en kleine mensen we kunnen rekenen dus meld je aan via contact@maashorst.nl . We verzamelen om 09.00 uur onder de grote Eik naast de Hoeve.