• Maashorst
  • Mens

Even voorstellen Ontmoet Dion Brouwer

Hallo allemaal,

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Dion Brouwer en ik ben sinds 25 juli 2022 natuurbeheerder op natuurbegraafplaats Maashorst. Ik ben geboren in 1996 in Oss en heb daar het grootste deel van mijn jeugd doorgebracht. Als je mij tijdens mijn jeugd zou vragen: “Waar ben je het liefst?”, dan was het antwoord: “Bij opa en oma in Berghem”. Hier was meer ruimte en het lag dichterbij de bossen. Ik speelde lekker veel buiten en bouwde hutten met mijn neefjes.

Nog steeds ben ik graag buiten. De laatste jaren in de vorm van wildwater- en slalomkajakken. De natuur geeft mij naast uitdaging ook vooral rust. Even weg uit de prikkels van het dagelijks leven.

Ik had mijn eerste ervaringen met natuurbegraafplaats Maashorst via een stage voor de opleiding bos- en natuurbeheer. Zo leerde ik ook dit leuke team kennen. Enkele maanden later overleed mijn opa en bevond ik mij hier weer. Dit keer helaas in hele andere omstandigheden. Dit natuurgebied heeft sindsdien een heel speciaal plekje in mijn hart.

Net na het afstuderen kwam de vacature voor natuurbeheerder voorbij en dacht ik meteen; dit is een perfecte plaats voor mij! Hier kan ik een koppeling maken tussen mens en natuur. Als beheerder wil ik samen met mijn collega’s van dit gebied een bijzondere plek maken, voor zowel de mens als de natuur. Daarmee hoop ik dat iedereen er de rust, troost en het genot kan vinden die ik zelf ervaar.

Heb je een vraag over natuurbeheer en zie je me buiten aan het werk, mag je me altijd aanspreken!