• Heidepol
  • Natuur

Meer natuur

Op onze natuurbegraafplaats staat het belang van de natuur voorop. Een verscheidenheid aan planten, bloemen en dieren, een gezonde bodem en een toekomstbestendig bos, zijn enkele voorbeelden van hoe wij de natuur sterker en beter maken. Wij streven ernaar dat er zo weinig mogelijk gebouwen op Heidepol staan. Daar waar geen gebouw staat, is er namelijk ruimte voor meer natuur. Daarom hebben we begin dit jaar zowel de Heidekapel als de werkschuur ernaast weggehaald. Dit is in samenspraak met de gemeente Arnhem besloten. Zo laten we nieuwe natuur aansluiten bij de velden en bossen.

Mogelijkheid tot ceremonieruimte blijft: De Heideplaats

We willen je graag de mogelijkheid bieden om een uitvaart op Heidepol te organiseren. Een uitvaart kan plaatsvinden in de ontvangstruimte of bij onze open ruimte in het bos. Daarnaast creëren we momenteel iets nieuws: De Heideplaats. Dit is een prachtige naturelkleurige tarp voor ongeveer 100 tot 120 gasten. We plaatsen deze in het voorjaar, in april, en halen hem weg in oktober. Zo kun je kiezen voor een uitvaartceremonie waarbij je wordt omgeven door de natuur. Het doek houdt je droog en beschut, terwijl het zo open is dat je een panoramablik over ons natuurgebied hebt. Uiteindelijk zullen alle gebouwen verdwijnen, zodat de natuur nog meer ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen.

Vingerhoedskruid en dagkoekoeksbloem

Op de plek vlak naast De Heideplaats en op de voormalige plek van de werkschuur komen eiken, berken, grove dennen en beuken die een bosrand vormen en een struiklaag van lijsterbes, hazelaar en brem. Daaronder gaan bloemen en kruiden groeien en bloeien tot een kleurrijk geheel met soorten als vingerhoedskruid, bosvergeetmijnietje, bosandoorn, gewone brunel, valse salie en dagkoekoeksbloem. Het bos en de bosrand zien er straks prachtig uit én vormen dan een fijne en toekomstbestendige leefomgeving voor bijvoorbeeld bosmieren, mezen en goudhaantjes. Bij de werkzaamheden houden we natuurlijk rekening met het broedseizoen.

Meer weten? Vraag het ons gerust

Wil je meer weten over onze aanpak of over de natuurwerkzaamheden op Heidepol? Spreek gerust een van onze natuurbeheerders aan. Ze nemen je graag mee in hun verhaal.