• Heidepol
  • Natuur

Mariënvelde

In november start de aanplant  op de nieuwste aanwinst van Stichting Nieuwe Natuur: Landgoed Mariënvelde (vlakbij Doetinchem). Op het perceel zijn de afgelopen jaren al verschillende soorten bomen en struiken aangeplant, vooral in het midden en aan de westkant. Dit zijn soorten zoals hazelaar, hondsroos, zwarte els, zomereik, sporkehout en gewone vogelkers. Deze blijven natuurlijk staan.

We gaan nu juist aan de oostelijke kant van het perceel aanplanten. Hier kiezen we voor eenstijlige meidoorn, sleedoorn, hondsroos en gewone braam. Dit zijn soorten die van oudsher voorkomen in het Achterhoekse cultuurlandschap en daardoor passen in de (agrarische) omgeving van het perceel.

Door voor deze vier soorten te kiezen is er een groot deel van het jaar voedsel beschikbaar voor insecten door de verschillende bloeitijden van deze soorten. Sleedoorn bloeit namelijk in maart en april, meidoorn in mei en juni, hondsroos in juni en juli en braam van mei tot augustus.

Voor dit project hebben we het plantgoed besteld bij een lokale boomkwekerij. Woon je in de buurt van Mariënvelde en wil je meehelpen met het aanplanten? Neem dan contact met ons op contact@heidepol.nl en vermeld erbij dat het om Mariënvelde gaat.