Alles over een plek op Maashorst

Een eigen plek op Maashorst: wat, hoe en waarom?

Misschien heb je er al eens over nagedacht: een eigen plekje in de natuur, op natuurbegraafplaats Maashorst. Wat houdt dat precies in?

Kies zelf je plek

Een rustige plek kies je zelf; onder een oude statige eik, aan de bosrand, of in het open heideveld. Alleen of naast elkaar. Een kist of een urn. Bij Natuurbegraven Nederland ben je vrij om zelf je eigen plek te kiezen op Maashorst. Eventueel kun je kiezen voor een gedenkteken: een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie.

Vind je plek makkelijk terug

Je plek wordt zorgvuldig geregistreerd bij de notaris. Je ontvangt een natuurgrafakte met de coördinaten van de plek, die je ook kunt terugvinden in onze app. Zo kun je je plek op Maashorst altijd makkelijk terugvinden.

Verzekerd van eeuwige grafrust

Met een plek op onze natuurbegraafplaats ben je verzekerd van eeuwige grafrust. Met eenmalige betaling, zonder bijkomende kosten voor grafonderhoud of grafverlenging, heb je het goed geregeld voor later. Zo komen je nabestaanden later niet voor lastige beslissingen te staan over jouw natuurgraf.

Ervaar Maashorst zelf

Geniet van de seizoenen. Wandelen, fietsen of even (uit)rusten op een bankje. Natuurbegraafplaats Maashorst is altijd vrij toegankelijk tijdens de ‘openingstijden van de natuur’ tussen zonsopgang en zonsondergang. Bezoek ons prachtige natuurgebied met zijn bossen, velden en vennen.

Rust voor je nabestaanden

Natuurbegraven Nederland zorgt voor het beheer van het natuurgebied en de natuurgraven. Uiteindelijk neemt Natuurmonumenten het beheer over. Er wordt dus altijd zorg gedragen voor het natuurgraf; je nabestaanden hoeven zich daar geen zorgen over te maken.

Meer weten?

Lees meer over de mogelijkheden en kosten.