Menu

Natuurwerkdag op Maashorst

Natuurbegraafplaats Maashorst is voor velen een bijzondere plek. Het natuurgebied, dat voorheen bestond uit weilanden, akkers en productiebos, heeft plaatsgemaakt voor bosgedeeltes afgewisseld met een ven en open velden. De heide moet deels nog opkomen. Natuurbegraafplaats Maashorst is een natuurgebied dat door de afwisseling meer ruimte geeft aan verschillende planten en dieren. De natuur ontwikkelt en vernieuwt zich hier voortdurend en daar zijn we trots op.

Samen de handen uit de mouwen

Om ervoor te zorgen dat deze plek nog heel lang mooi en bijzonder blijft, beheren de natuurbeheerders het gebied zodat de natuur ruimte houdt om zich te ontwikkelen. Regelmatig bieden mensen aan om vrijwillig een steentje bij te dragen aan het behoud van deze bijzondere plek. Dat waarderen wij enorm.

Tijdens een natuurwerkdag steken wij graag samen met jou de handen uit de mouwen. De natuurbeheerder legt eerst kort uit wat het natuurbeheer op Maashorst inhoudt. Daarna gaan we samen aan het werk in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan licht snoeiwerk, meehelpen of het opruimen van een dik bladerdek tussen de bomen.

Iedereen is welkom te komen helpen. Graag zelfs! Een natuurwerkdag begint om 09:00 uur, tussendoor zorgen we voor een kop koffie of thee en we sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch. Wil je meer kennis vergaren over de natuur, vraag de natuurbeheerders tijdens een natuurwerkdag het hemd van het lijf.

Inschrijfformulier

  Mijn gegevens  *Deze velden zijn verplicht

  Aanmelden

  Wil je ook meehelpen? Meld je dan aan via onderstaand formulier en wij nemen contact met je op voordat de natuurwerkdag plaatsvindt.

  Logo Natuurbegraven Nederland

  Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

  Logo Natuurmonumenten