Een laatste rustplaats op Huis ter Heide

Misschien heb je er al eens over nagedacht: een eigen plek in de natuur, op natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Wat houdt dat precies in?

Kies zelf je plek

Een rustige plek kies je zelf; onder een oude statige eik, aan de bosrand, of in het open heideveld. Alleen of naast elkaar. Een kist of een urn. Op natuurbegraafplaats Huis ter Heide ben je vrij om zelf je eigen plek te kiezen. Eventueel kun je kiezen voor een gedenkteken: een houten gedenkschijf met persoonlijke inscriptie.

Afspraak maken

De huidige overheidsmaatregelen en de natuurwerkzaamheden in het gebied bieden op dit moment nog geen mogelijkheid voor een persoonlijk ontvangst.

Het is nu al wél mogelijk om voor dit voorjaar een informatieve wandeling in te plannen via 013 303 31 20 of via contact@huisterheide.nl. Dan laten we graag het gebied zien en vertellen we meer over de natuur, natuurbegraven en de mogelijkheden op Huis ter Heide.

Het natuurgebied blijft, ook nu, te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Houd bij een bezoek rekening met stevige schoenen en de huidige maatregelen.

Mogelijkheden en tarieven

Natuurgraven:

Natuurgraf € 4.250
Samen één natuurgraf – op daarvoor bestemde plekken € 7.500
Natuurgraf met gedenkboom – op daarvoor bestemde plekken € 4.750
Natuurgraf voor een kist, mand of wade met als inlage een urn of de as € 5.050
Natuurgraf voor een urn of de as € 2.000
Natuurgraf voor twee urnen of de as € 2.800

Begraafkosten voor:

Een kist, mand of wade € 570
Een urn of de as € 300

Wil je meer informatie, zoals bijvoorbeeld over een herbegraving, neem gerust contact met ons op.

Verzekerd van eeuwige grafrust

Reserveer je een plek op onze natuurbegraafplaats, dan heb je voor eeuwig het recht om daar begraven te worden. Nabestaanden krijgen geen vragen over het verlengen van het grafrecht. In een grafakte wordt het eeuwigdurend grafrecht vastgelegd, in deze akte staan onder andere de coördinaten van de plek vermeld. Op het gehele gebied is, door een notaris, een kwalitatieve verplichting gevestigd, deze zorgt ervoor dat het natuurgebied en de grafrechten voor eeuwig beschermd zijn.

Momenteel werken wij aan de verbetering en verdere ontwikkeling van het natuurgebied. Daarnaast renoveren we het historische jachthuis tot informatiecentrum. In het voorjaar van 2021 is het mogelijk om daar, daadwerkelijk, langs te komen en een plek te reserveren. Wil je zeker zijn van een plek op Huis ter Heide dan bieden we de plek al op afstand aan.

De zekerheid van vandaag en de vrije keuze voor later

Vanaf eind januari is het mogelijk om een plek op afstand te reserveren, zodat je zeker bent van jouw laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Daarmee heb je de zekerheid van vandaag en een vrije keuze voor later.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Je hebt de zekerheid van een plek op Huis ter Heide, een plek die je op een later moment zelf, of door geliefden kunt laten uitzoeken;
  • Je krijgt een eeuwigdurend grafrecht;
  • Je betaalt jouw recht op eeuwige grafrust op een natuurbegraafplaats;
  • Mocht je binnen één jaar afzien van de reservering met de akte, dan storten we het gehele bedrag van de betaling onmiddellijk en volledig terug.

Je kunt bij ons op de manier die het best bij je past een laatste rustplaats in de natuur bespreken en reserveren. Neem contact met ons op.

Natuurlijk afbreekbaar materiaal

Op Huis ter Heide kun je een natuurgraf reserveren voor jezelf. Voor een begrafenis in een kist, mand of wade of voor een begrafenis van een urn of de as. Dit van natuurlijk afbreekbaar materiaal. In het gebied mag geen as uitgestrooid worden.

Urninlage

In een natuurgraf is ruimte om een extra urn te begraven. Wanneer je hiervoor kiest en de tenaamstelling direct vastlegt, kan deze urn op een later moment bijgeplaatst worden.

Herbegraven

Herbegraven is mogelijk op Huis ter Heide. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met ons op.

Betalen

Je betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief de begraafkosten, die eventueel ook later kunnen worden voldaan. Betalen in termijnen is ook mogelijk. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Wisselen van plek

Mochten de persoonlijke omstandigheden daarom vragen bieden wij de mogelijkheid om, binnen de aangesloten natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland of op de natuurbegraafplaats zelf van plek te wisselen.

Uitvaartverzekering

Ook met een uitvaartverzekering kun je bij ons een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent dit afhankelijk van de verzekering dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Voor meer informatie adviseren we om contact op te nemen met je eigen uitvaartverzekeraar.