• Heidepol
  • Organisatie

Heropend ’t Koffiehuys op zondag*

Wat fijn dat het weer mag: op zondagmiddag kun je een kopje koffie of thee komen drinken in ’t Koffiehuys. Waarom we dit in het leven hebben geroepen en wie ons hierbij helpen, lees je hieronder.

Zondag is voor veel mensen een fijne dag om te wandelen in de natuur. Op Heidepol zijn er geen uitvaarten op zondag; zo is er alle rust en ruimte voor een bezoek aan de plek van een dierbare. Vanaf nu is er in ’t Koffiehuys weer tijd voor een kop koffie of thee en een praatje.

Iedere zondag kun je in ’t Koffiehuys van 11.00 tot 15.00 uur van een gratis kopje koffie of thee genieten en wellicht gelijkgestemden ontmoeten. Één van onze gastvrouwen is dan aanwezig. Zij voelen zich verbonden met Heidepol, omdat zij allemaal een dierbare hebben verloren. Dinie: “Gastvrouw zijn op Heidepol is ontzettend dankbaar werk. Toen 4,5 jaar geleden mijn man overleed, was mijn verdriet onmetelijk groot. Een van de medewerkers van Heidepol bood mij en enkele lotgenoten een kopje koffie aan. Ze gaf de ruimte om even een praatje te maken. Ik vind het mooi dat ik nu datzelfde kan betekenen voor andere mensen met hetzelfde verdriet.”

’t Koffiehuys is een welkome plek voor bezoekers waar onze gastvrouwen de gelegenheid bieden om, in een kleine setting, je verhaal kwijt te kunnen. Kom je met een grote groep? Dan is ’t Koffiehuys minder geschikt. Je bent dan welkom om zelf koffie mee te nemen en bijvoorbeeld samen te komen bij De Bosplaats. Zo behouden we de intimiteit en de kleine setting van ’t Koffiehuys. Zo vertelt Ineke: “Soms moet je alleen maar even stil zijn. Dan zie ik mensen worstelen of ze wel of niet woorden willen geven aan hun gevoel. En als het in die stilte toch komt, dan is dat zo’n beloning.”

“Sinds mijn man hier ligt, voel ik mij extra verbonden met Heidepol,” vertelt gastvrouw Beth. “En dan is het mooi om op zo’n zondag een praatje te kunnen maken met anderen. Laatst sprak ik mensen op Heidepol en ze zeiden over ’t Koffiehuys: ‘De koffie is zo lekker en het is altijd zo gezellig’. Ja, ze waren heel positief.”

Iedereen is op zondag van harte welkom voor een portie warmte en verbinding. Wandel gerust binnen bij een bezoek aan Heidepol.

*dit is een aangepaste versie van een nieuwsartikel dat we in december vorig jaar publiceerden.