• Heidepol
  • Mens
  • Organisatie

Even voorstellen: Heleen Al helemaal thuis

Sinds april versterk ik, Heleen van der Kwaak, het team van medewerkers op natuurbegraafplaats Heidepol. Ik ben 57 jaar oud en woon in Utrecht met mijn partner Bart. Samen hebben wij 4 kinderen; Luna, Rikkie, Raaf en Jonas. Ze zijn allemaal jongvolwassen en al uitgevlogen. Ik werk op Heidepol als informatie- en communicatiemedewerker. 

Werken in de natuur voedt

Jarenlang werkte ik als uitvaartverzorger in Midden-Nederland, maar ik vond het tijd om minder te rennen en te vliegen en meer te gaan landen. Met beide benen op de grond. Midden in de natuur. Het werd Heidepol.

En ik ben helemaal op mijn plek. Want de natuur geeft me rust.
Het werken in het natuurgebied voedt mij en maakt mijn hoofd leeg.
De visie van Natuurbegraven Nederland spreekt me aan. Natuurbehoud staat voorop. Zelfs bij begraven. De natuur teruggeven aan zichzelf vind ik een troostrijke gedachte. Zo blijft het natuurgebied behouden ook voor de generaties die na mij komen. En na mijn kinderen. En na mijn kleinkinderen.

Je komt me vast een keertje tegen als je Heidepol bezoekt.
Ik wandel graag door het prachtige natuurgebied.
En dat ik daarvoor elke werkdag vanuit de stad naar mijn werk moet rijden heb ik er graag voor over.
Ik voel me nu al helemaal thuis.