Menu
Direct naar handige links

Een blijvende plek voor een urn of as Een urnengraf op Heidepol

Er zijn verschillende mogelijkheden rondom de asbestemming na een crematie. De urn krijgt bijvoorbeeld een plek thuis bij familie, of de as wordt uitgestrooid. Op natuurbegraafplaats Heidepol kun je een urnengraf vastleggen, midden in de natuur. De urn krijgt daarmee een blijvende plek waar je altijd naartoe kunt om te herdenken.

Wat is een urnennatuurgraf?

Een urnennatuurgraf is een natuurgraf waarin een urn of de as begraven kan worden. Een urnennatuurgraf gaat, net zoals een natuurgraf voor begraven, op in de natuur en kan worden gemarkeerd met een houten gedenkteken.

Je kunt deze laatste rustplaats zelf al vastleggen voor de toekomst, maar het is ook mogelijk dat nabestaanden een plek uitkiezen na crematie. Een urnengraf is overal in de natuur van Heidepol mogelijk, in het open veld of beschut onder de bomen. Een plek voor 1 persoon of samen, dicht bij elkaar. Er zijn ook combinaties mogelijk, waarbij de een kiest voor cremeren en de ander voor begraven. De urn wordt dan bijgeplaatst in een natuurgraf voor begraven.

 

Meer weten?

Lees meer over de mogelijkheden van een natuurgraf voor een urn en ontdek de natuur van Heidepol in de brochure.

Hoe werkt het?

Na een crematie wordt de as vrijgegeven, dit duurt minimaal een maand. In deze periode, maar ook soms pas een tijdje daarna, denken mensen na over de asbestemming. Wanneer je kiest voor een urnengraf op een natuurbegraafplaats werkt het als volgt:

 • Samen met een medewerker verken je de natuur en de beschikbare plekken.
 • Een urn- of asbegraving is niet gebonden aan tijd.
 • Zelf kies je een moment dat past en bespreekt dit met een medewerker.
 • Op de dag van de urnbegraving kun je het houten gedenkteken zelf plaatsen.
  Het maken van een gedenkteken duurt ongeveer 2 weken.
 • Je kunt de as begraven in een natuurgraf, maar niet uitstrooien op een natuurbegraafplaats.

Je kunt een natuurgraf ook voor jezelf vastleggen, voor later.

De kosten van een urnengraf op Heidepol

Er zijn verschillende natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. Onderstaande tarieven gelden voor alle natuurbegraafplaatsen.

Natuurgraven  Tarieven
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn
Kiest één persoon voor begraven en de ander voor cremeren, dan kun je de urn bijplaatsen in het natuurgraf.
€ 5.650
Urnennatuurgraf voor 1 persoon
Een natuurgraf voor de as of de urn van 1 persoon
€ 2.000
Urnennatuurgraf voor 2 personen 
Dubbel urnengraf – natuurgraf voor twee urnen of de as
€ 2.950

 

In combinatie met Loop

Je kunt een natuurgraf voor een urn ook vastleggen in combinatie met een Loop urn, gemaakt van het wortelnetwerk van paddenstoelen. De keuze voor natuurbegraven wordt hiermee nóg duurzamer. Lees meer op de pagina over de combinatiemogelijkheden.

Ik ontvang graag een brochure

Wil je meer lezen over natuurbegraafplaats Heidepol? Vul onderstaand formulier in en ontvang de brochure.

  Mijn gegevens


  Ontvang je graag de nieuwsbrief? (4x per jaar)
  *Deze velden zijn verplicht

  Veelgestelde vragen

  Welke materialen mogen worden begraven?

  Op onze natuurbegraafplaatsen is het mogelijk om de as van een dierbare te begraven. Dat kan in bijvoorbeeld een mandje of in een urn van afbreekbaar materiaal. Steeds meer crematoria en uitvaartondernemers zijn vertrouwd met de wens om met milieuvriendelijke materialen te gebruiken voor een urnbegrafenis. Je kunt ervoor kiezen om de as op het moment van begraven uit te strooien in het urnengraf óf om de as te begraven in een biologisch afbreekbare urn.

  Kan ik in het natuurgebied overal een plek uitzoeken?

  De natuur is leidend op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. De plekken waar begraven in de natuur mogelijk is op de natuurbegraafplaatsen zijn nauwkeurig bepaald en uitgemeten, zodat de natuur zo min mogelijk wordt belast. Omdat we de natuur behouden en verbeteren zorgen we er op deze manier voor dat we geen schade aanrichten aan bijvoorbeeld wortels van een boom of belangrijke leef- en broedgebieden van dieren. Een medewerker kan deze plekken aanwijzen tijdens een bezoek aan een van onze natuurgebieden.

  Mag je de natuurbegraafplaats altijd bezoeken?

  De natuurbegraafplaatsen zijn altijd vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de natuur, tussen zonsopkomst en zonsondergang. Kom dus gerust wandelen, fietsen en genieten van de natuur. De informatiecentra kun je momenteel zes dagen per week bezoeken tijdens de openingstijden.

  Logo Natuurbegraven Nederland

  Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

  Logo Natuurmonumenten