Menu

Breng een bezoek aan Heidepol

Natuurbegraafplaats Heidepol is dagelijks open en vrij toegankelijk voor iedereen. Bezoek het gebied met een wandeling en ervaar de unieke natuur van Heidepol. Ook bijzondere historische kenmerken uit verschillende periodes zijn zichtbaar voor de oplettende wandelaar. Een wandeling in de natuur doet goed. De combinatie van de rijke historie en de biodiversiteit van de natuur maken Heidepol extra bijzonder.

Actuele informatie over een bezoek

Ook in coronatijd is iedereen nog steeds van harte welkom op onze natuurbegraafplaats, de natuur blijft dagelijks toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wandelen in de openheid van de natuur doet goed. Een gesprek over een eigen plek in de natuur is op dit moment gewoon mogelijk.

Als je corona gerelateerde klachten hebt of er wordt verwacht binnen te blijven, kun je helaas niet deelnemen aan het gesprek met één van onze collega’s. Wij denken graag mee over een passende oplossing, door bijvoorbeeld te beeldbellen.

Maak kennis met Heidepol

Op de grens van Arnhem en Ede, ligt Heidepol, aan de rand van de Veluwe. Maak kennis met het natuurgebied en ontdek wat een eigen plek in de natuur voor jou zou kunnen betekenen. Kom wandelen met familie, of een vriend of schrijf je in voor een activiteit op de natuurbegraafplaats.  Ontdek je de natuur en de mogelijkheden liever met een van onze medewerkers, maak dan een afspraak of loop mee met de maandelijkse informatieve wandeling.

Bezoek op eigen gelegenheid

Langskomen op Heidepol kan 7 dagen per week, tijdens de openingstijden van de natuur; tussen zonsopgang en zonsondergang. Het natuurgebied is openbaar toegankelijk en beschikt over fraaie wandelpaden en uitzichtpunten.

Je bent ook van harte welkom om ons informatiecentrum op Heidepol te bezoeken. Maak je een afspraak? Dan zorgen wij dat we alle tijd voor je hebben. Bel ons gerust en we kiezen samen een moment dat past.

Plan een informatieve wandeling in

Wil je de natuurlijke pracht van Heidepol zelf ervaren en meer te weten komen over de mogelijkheden voor een eigen plek in de natuur? In een informatief gesprek en een persoonlijke wandeling krijg je een goed idee van de mogelijkheden en een gevoel bij Heidepol. Ben je slecht ter been of is lang lopen lastig? Dan laten we je graag het gebied zien met onze boskar, zodat je niet hoeft te lopen.

Neem deel aan onze activiteiten

Regelmatig organiseert Heidepol verschillende activiteiten om het natuurgebied te leren kennen, onderhouden of te herdenken. Elke 2e dag van de maand is er een begeleide natuurwandeling om kennis te maken met het gebied. Speciaal voor nabestaanden en betrokkenen werken we regelmatig samen aan het onderhoud van de natuur op de natuurwerkdag. Heel bijzonder is lichtjesavond, waar we op bijzondere wijze stilstaan bij onze dierbaren. Ook zijn er gedurende het jaar verschillende lezingen over verwante onderwerpen. Bekijk een actueel overzicht van alle activiteiten op Heidepol.

Bereikbaarheid

Navigatie
Bij het gebruik van een navigatie, kun je Harderwijkerweg 37 invoeren.

Gebruik je een TomTom? Voer dan niet alleen de straatnaam in, maar eerst de postcode van onze natuurbegraafplaats, en vul daarna aan met het huisnummer. Dat is: 6816 VA, huisnummer 37. Zo voorkom je dat de TomTom je naar een ander deel van de Harderwijkerweg leidt.

Openbaar vervoer
Bus 105 rijdt tussen Barneveld en Arnhem en passeert Heidepol, uitstappen bij halte ‘s-Koonings Jaght. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten wandelen.

Parkeren
Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de ingang van het natuurgebied. Volg de borden bij aankomst die je begeleiden naar de parkeerplaats.

Openingstijden informatiecentrum Heidepol

Maandag t/m zaterdag 9.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 16.00 uur

De natuurbegraafplaats is vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Adres

Natuurbegraafplaats Heidepol
Harderwijkerweg 37
6816VA Arnhem

T. 026 711 22 10
M. contact@heidepol.nl

 

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur. Op telefoonnummer 026 711 22 15 kun je 24 uur per dag een begrafenis aanmelden en inplannen.

Veelgestelde vragen

Wanneer is het natuurgebied geopend voor een bezoek?

Het natuurgebied is dagelijks vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers tussen zonsopgang en zonsondergang. Actuele openingstijden van ons informatiecentrum lees je op de contactpagina. Voor een informatief gesprek met een van onze medewerkers kun je een afspraak maken. Dan zorgen wij dat we alle tijd voor je hebben. Bel ons gerust en we kiezen samen een moment dat past.

Kan ik zonder reservering een bezoek brengen?

Ja, het natuurgebied is op alle dagen van de week en zonder afspraak te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Een informatief gesprek met een wandeling is de beste manier om een indruk te krijgen van een natuurbegraafplaats en de mogelijkheden die er zijn. Maak je een afspraak? Dan hebben we alle tijd voor je. Neem contact met ons op en we kiezen samen een moment dat past.

Is het gebied rolstoelvriendelijk?

Ja, natuurbegraafplaats Heidepol is rolstoelvriendelijk. Als je slecht ter been bent, kunnen we je ook begeleiden over het natuurgebied met onze boskar.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten