• Landgoed Christinalust
  • Mens
  • Organisatie

Volop in verbinding met de natuur Even voorstellen: Lois

“Mijn opa en oma hadden interesse in een plek op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust en kwamen zo enthousiast thuis. Niet alleen voor zichzelf, maar ze zagen mij wel daar werken. Het past precies bij hoe ik in het leven sta, en sluit aan bij mijn studie Eco en Wildlife. Ik ben dankbaar voor deze baan waarop ik volop in verbinding sta met de natuur. Hier kan ik het verschil maken door de wereld net wat mooier en groener achter te laten.”

Lois is 23 jaar en woont samen met haar vriend Tom in Hengelo, zij is assistent natuurbeheerder op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust.

De natuur verwondert

“Het is fijn om op deze natuurbegraafplaats te mogen werken. Ik vind het heerlijk om iedere dag buiten en met de natuur bezig te zijn. De dagelijkse sfeer is goed, het is mooi en rustig op de natuurbegraafplaats. Het team zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Ik kan hier volledig mezelf zijn en mag fouten maken waar ik van kan leren. Ik ben wie ik ben, soms met een lach, soms met een traan, het mag er allemaal zijn.

Een bijzonder moment wat me altijd is bijgebleven was vorig jaar zomer. Ik werkte nog niet zo lang op de natuurbegraafplaats en was aan het werk in het stukje beek begeleidend bos, waar het water soms hoog en soms laag staat. Opeens vlogen er allemaal vlinders om me heen, ik werd omringd door atalanta’s en dagpauwogen. Een magisch gevoel, midden in de natuur waar de dieren om me heen dansten. Ik word enthousiast als ik een zeldzaam plantje ontdek of een veertje vind van een bonte specht. De natuur laat verwondert me iedere dag weer.

Mijn opa zocht iets voor zichzelf  en vond  iets voor mij. Samen met hem heb ik heel wat uren in de natuur doorgebracht waar hij me veel over de natuur geleerd. Dat nou juist hij deze baan vond, waarbij ik steeds meer over de natuur kan leren maakt het allemaal extra speciaal.”