• Heidepol
  • Organisatie

Even voorstellen... Anja en Babette

Over Anja Vermeulen...

Inmiddels werk ik alweer ruim 4,5 jaar op Heidepol. Als kind wilde ik altijd al boswachter worden, maar dat is er nooit van gekomen. In plaats daarvan ben ik in de uitvaartzorg gaan werken. Daar ligt mijn hart. De combinatie van natuur en uitvaart die ik hier in mijn werk vind, ja, dat is mij echt op het lijf geschreven. Heidepol is een fijne plek om te zijn.

Iedere ochtend als ik op mijn werk aankom, denk ik ‘áh, ik ben er weer.’ Het geeft mij rust, het geeft me ruimte, het geeft me een gevoel van vrijheid. Dat doet natuur met me. Voor mij zijn de vier seizoenen heel belangrijk. De verandering, het nieuwe groeien. Je leeft hier echt met de seizoenen mee. We staan nu aan de vooravond van mijn favoriete seizoen: de herfst. De kleuren vind ik dan prachtig en de wind die door je haren woelt. Het laat me beseffen dat alles vergankelijk is.

Dat gevoel van rust en ruimte in de natuur merk ik ook vaak bij de mensen die Heidepol bezoeken. Zodra ze van de parkeerplaats afkomen en een blik werpen op het Papendalse veld bij ons informatiecentrum, zie ik mensen ontspannen. Zeker op het moment dat ze deelnemen aan een uitvaart, omdat je hier de strakke uitvaartnormen kan loslaten. Dat is wat ik aan de mensen wil meegeven: een stukje rust, tijd en aandacht. Zo draag ik eraan bij dat Heidepol een prettige plek is om te zijn.

Ik ontmoet je graag een keer op Heidepol!

Anja

...en Babette van Rietschote

Mijn rol op Heidepol is een beetje anders dan die van anderen; ik ben communicatiemedewerker en stel bijvoorbeeld deze nieuwsbrief samen. Teksten schrijven en alles wat met communicatie te maken heeft, daar ben ik al 12 jaar mee vertrouwd. Natuurbegraven is nieuw voor mij; in januari startte ik op Heidepol. Maar tjonge, wat past het goed! Ik vind natuurbegraafplaats Heidepol een bijzondere plek, waar je in verbinding met de natuur tot jezelf kan komen, de ruimte krijgt om te zijn en te voelen wat je voelt.

Schrijven voor Heidepol is makkelijk; zoveel mooie verhalen om te vertellen! Over de levens van mensen die hier komen, die hier een laatste rustplaats vonden. En over de natuur, die hier groeit, bloeit.

Naast mijn werk als communicatiespecialist help ik ook mensen om een plek uit te kiezen en beantwoord ik vragen in ons informatiecentrum. Dus als je onze natuurbegraafplaats bezoekt, komen we elkaar vast wel tegen.

Graag tot ziens en een warme groet,

Babette