• Maashorst
  • Organisatie

Even voorstellen... Hanneke Spithoven

Graag stel ik me even voor. Ik ben Hanneke Spithoven en werk vanaf het allereerste begin met veel liefde en plezier op Maashorst.

Wat voor mij mijn werk bijzonder maakt, zijn de ontmoetingen met mensen die bezig zijn met de eindigheid van het leven, soms dat van henzelf, soms dat van een dierbare. Hiermee in aanraking komen maakt kwetsbaar, ineens zijn er heel andere dingen belangrijk dan daarvoor. Tijdens het buiten wandelen, op zoek naar een plekje of tijdens het bezoeken van een graf, zie ik regelmatig hoe iemand letterlijk en figuurlijk lucht krijgt, dat er ruimte komt. Of ineens rust ervaart door op een plek te zijn en zonder twijfel te weten dat het ‘de’ plek is, en dat vast te leggen. In de natuur is het gemakkelijker om alles wat er niet toe doet even achter je te laten. Om zowel kracht als stilte te ervaren. En het zachte ruisen van de stilte kan helpen om een overleden dierbare dichter bij je te weten, te voelen, te ervaren. In de eenvoud van de natuur toont zich de kringloop van het leven, dat zie ik hier heel dichtbij.

Daarnaast vind ik het bijzonder – en heel belangrijk – dat we een nieuw stukje natuur achterlaten voor de generaties na ons.

Heel graag tot ziens,

Hanneke