• Maashorst
  • Mens

Een plek van troost waar iedereen welkom is

De gemeente Landerd sloeg de handen ineen met natuurbegraafplaats Maashorst. Samen plaatsten we op zondag 13 juni een houten gedenktafel. Een plek van troost, hoop en bezinning, voor iedereen die dat nodig heeft. Burgemeester Marnix Bakermans van de gemeente Landerd nam als eerste plaats aan de tafel voor een goed gesprek met enkele genodigden

Meer dan ooit zoeken we naar verbinding. Bij verlies van een dierbare, maar ook in tijden van ziekte, eenzaamheid, moeizaam herstel of zorgen om een baan of bedrijf. Samen zochten we een plek midden in de prachtige natuur van de Maashorst. Aan de tafel met banken die er geplaatst is, is iedereen welkom. Om uit te rusten, gedachten voorbij te laten komen, op te laden, herinneringen te koesteren, even alleen te zijn of juist te genieten met gezelschap.

Dicht bij de gedenktafel plantten we een jonge eikenboom, via een houten bruggetje goed bereikbaar. De eik staat symbool voor hoop en troost, voor iedereen die dat nodig heeft. De gedenkplek is bereikbaar vanaf het fietspad aan de Legerstraat en wordt aangeduid met bordjes. Je kunt ook via onze oprijlaan lopen. Volg dan het gemaaide pad langs het plukveld. In de zomerperiode mag je daar gerust een bloemetje plukken voor bij de plek van je dierbare.