• Maashorst
  • Mens

Een 'bakkie troost'

Als team vinden wij het fijn dat we na een bijzondere tijd weer koffie en thee mogen aanbieden aan nabestaanden en bezoekers van ons informatiecentrum. Ook vinden we het prettig dat we na een uitvaart weer eten en drinken mogen serveren. Goed dat nabestaanden weer samen mogen komen om het glas te heffen op hun dierbaren, en herinneringen te delen met hun geliefden.

Beperkingen hebben we omgezet in mogelijkheden: speciaal voor natuurbegraafplaats Maashorst heeft onze cateraar 1-persoons boxjes met veel zorg samengesteld: diverse varianten lunchboxen, borrelboxen en zoete boxen. Zo blijven we zoeken naar mogelijkheden om toch zoveel mogelijk te voldoen aan de wensen van nabestaanden.

Het is een uitdaging om de 1,5 meter regel en de routing door de Hoeve te handhaven. Het is een regel die snel vergeten wordt bij het afscheid van een dierbare, waarvoor we uiteraard alle begrip hebben, maar we zorgen ook graag goed voor elkaars gezondheid. We hebben daarom met veel zorg onze ceremonieruimte en het Koffiehuys volgens de nieuwe norm ingericht. Ook maken we nu gebruik van twee uitgiftepunten voor de drankjes en de boxen, zodat er zoveel mogelijk ruimte blijft voor iedereen.

Ik vond het zelf echt een gemis om een poosje geen kopje koffie aan te kunnen bieden aan onze bezoekers, maar weet dat als je nu de natuurbegraafplaats aandoet voor een wandeling, je weer van harte welkom bent voor een ‘bakkie troost’!

Maaike van Rosmalen – coördinator horecateam