• Maashorst
  • Mens

Lezing digitale erfenis door Sander van der Meer

Begin deze maand gaf Sander van der Meer een presentatie over een steeds vaker voorkomende zorg van nabestaanden: Hoe kun je de digitale nalatenschap van jezelf of je geliefde enerzijds veiligstellen, en anderzijds doen verwijderen mocht je dat willen?

Ondanks de zwaarte van dit onderwerp waren we blij te horen dat onze gasten, met name nabestaanden en uitvaartondernemers, deze avond als heel zinvol hebben ervaren. De handvatten en tips die werden aangereikt, werden afgewisseld met een dosis humor, waardoor de avond toch luchtig bleef.

Een tip die we je willen meegeven; Als er een dierbare is overleden waar je een waardevol whatsapp contact mee had, ben je er dan van bewust dat bij het uitgeven van diens telefoonnummer (na opzegging van diens abonnnement) alle whatsappjes gestuurd met dit nummer voor altijd verdwijnen, óók van jóuw telefoon. Je kunt deze whatsapp gesprekken uiteraard ook op een andere manier bewaren, door er bijvoorbeeld screenshots van te maken, en ze als foto’s op te slaan. Een andere en eenvoudige manier om ze veilig te stellen, is om er een boekje van te laten maken. Dit kan via www.whappbook.com

Heb je behoefte aan meer informatie over digitaal nalatenschap, dan zou je eens kunnen kijken op www.artofgoodbye.com

‘Vraag je niet af wat je moet regelen. Bedenk hoe je herinnerd wilt worden.’

Mocht je vragen hebben na het lezen van dit stukje, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag op weg.