• Landgoed Christinalust
  • Natuur

De natuur in ontwikkeling Stip aan de horizon

Begraven in de natuur is al enige tijd mogelijk op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust. Natuur krijgt hier de ruimte om te ontwikkelen terug naar de oorspronkelijke vorm. Binnenkort is deze natuur ook voelbaar en zichtbaar in een duurzaam en klimaatneutraal ceremoniegebouw en informatiecentrum. Hier is het mogelijk om een persoonlijk afscheid vorm te geven. Vanaf half september is natuurbegraven mogelijk in het gehele natuurgebied.

De nieuwe ceremonieruimte is aan één kant grotendeels van glas en kijkt uit over de Twekkelerplas. Door het open en lichte karakter voel je je omarmd door de natuur. In het informatiecentrum staat de deur altijd voor je open. Hier kun je altijd binnenlopen voor een kop koffie of een goed gesprek. De openslaande deuren van de verschillende spreekkamers zorgen ook hier voor een directe verbinding met de natuur.

Terug naar de oorsprong

Ook de natuur is volop in ontwikkeling. Nadat we in kaart hebben gebracht hoe de natuur er op Landgoed Christinalust oorspronkelijk uitzag is er een natuurbeheerplan gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met bomen, planten, insecten en andere dieren die hier oorspronkelijk voorkomen.

Bloemrijke kruidengraslanden zijn bijvoorbeeld enorm in trek bij insecten en vlinders. Zorgvuldig maaibeheer en dagelijks natuurbeheer dragen op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust bij aan de ontwikkeling van dit soort graslanden. Met de aangelegde poelen hopen we bijzondere soorten planten zoals zonnedauw, dopheide en moeraswolfsklauw aan te trekken.

Ben je benieuwd naar de ontwikkeling van natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust en wil je dit met eigen ogen zien? Tijdens de Week van de Wandeling maken we dagelijks een ronde door de natuur en vertellen we je er alles over. Meld je hier aan.