• Heidepol
  • Organisatie

Bloemen bij het natuurgraf

Als je over de velden van Heidepol uitkijkt, valt het nauwelijks op dat het een natuurbegraafplaats is. Zo kun je eerst de rust en ruimte van de natuur ervaren. Om die reden wordt een natuurgraf niet gemarkeerd met een grafzerk of met memoria. Wat wel mogelijk is, is een houten gedenkteken of bloemen. In dit artikel lees je wat er met de bloemen wel en niet mogelijk is.

Wat kan niet?

Het is niet mogelijk om kerststukjes, -sterren of kersttakken neer te leggen bij het natuurgraf. Wil je er rekening mee houden om plastic, linten en papier weg te halen? Leg de bloemen los op de grond. Zo voorkom je dat de bloem de bodem voedt. Let wel: je kunt niet zelf bloemen zaaien, bloembollen poten of plantjes planten. Deze halen we weg, net als bloemstukken of plantenpotten.

Na ongeveer vijf dagen halen we de bloemen weer weg. Ze hebben dan vaak hun beste tijd gehad. En zo voorkomen we dat al te veel voeding van de bloemen in de bodem sijpelt.

Wat kan wel?

Neem gerust bloemen mee, die je zelf het beste vindt passen. Dat hoeven niet alleen veldbloemen te zijn, maar ook losse snijbloemen. Leg de bloemen neer zoals je dat zelf mooi vindt. Wil je toch een gevoel realiseren van de winterse dagen of de kerstdagen? Vraag de bloemist dan om de kleuren in het boeket aan te passen.