• Heidepol
  • Organisatie

Afscheidsceremonie in de Heideplaats

Op Heidepol kun je op 3 plekken in alle rust en ruimte afscheid nemen van je dierbare, middenin de natuur:

  • Ontvangstruimte De Horst is een overkapte ruimte vlakbij ons informatiecentrum. De Horst is het hele jaar als ceremonieruimte beschikbaar voor uitvaarten en biedt ruimte aan 65 personen.
  • De Bosplaats is een open plek midden in het bos en is geschikt voor 30 personen.
  • De Heideplaats is een prachtige zandkleurige tarp die we in april opbouwen en in oktober weer weghalen. De tarp biedt ruimte aan ongeveer 100-120 personen, waarvan 65 zitplaatsen.

Dicht bij de natuur

We zitten nu middenin het zomerseizoen. Dat betekent dat de temperaturen over het algemeen wat aangenamer zijn en dat de zon krachtiger is. Tot in oktober bieden wij nabestaanden graag de mogelijkheid om te kiezen voor een uitvaartceremonie op De Heideplaats. Je kunt daar echt middenin de natuur afscheid nemen van een dierbare. Het doek van de tarp houdt je droog en beschut, terwijl het zo open is dat je een panoramablik over ons natuurgebied hebt. Zo ervaar je nog meer de troost die de natuur kan bieden.

Mogelijkheden De Heideplaats

De Heideplaats is sfeervol aangekleed met kaarsen, kussens, dekens en vazen met bloemen. Onder de tarp staan houten bankjes en stoelen. De Heideplaats beschikt over een stroompunt, zodat je eventueel muziek of een audiovisuele presentatie kunt afspelen. Audiovisuele apparatuur is niet aanwezig maar kan zelf worden meegebracht. Houd er wel rekening mee dat er geen stromend water is bij De Heideplaats; er is geen catering mogelijk en er is ook geen toiletvoorziening. De Heideplaats is daarom niet geschikt voor een samenzijn na afloop van de begrafenis. Wil je na de afscheidsceremonie en de begrafenis toch een samenzijn, dan biedt onze ontvangstruimte De Horst hier alle mogelijkheden voor.

Alle tijd en vrijheid

Een afscheid in de ochtendzon of in de namiddag als de hemel rozerood kleurt: de natuur laat zich op elk moment van de dag van een andere kant zien. Op natuurbegraafplaats Heidepol kan het afscheid ’s ochtends of in de middag plaatsvinden. In de zomermaanden is een ceremonie in de avond ook mogelijk. Dit kan in overleg met een medewerker van Heidepol.

Klik hieronder op de foto om meer foto’s te zien.