• Heidepol

Kom kennismaken en ervaar de warmte van natuurbegraafplaats Heidepol Warme Winterdag

Vanwege grote belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. We organiseren op natuurbegraafplaats Heidepol verschillende activiteiten, bekijk hier de kalender en meld je aan.

Laat je omarmen door de warmte van natuurbegraafplaats Heidepol tijdens onze warme winterdag op zondag 28 januari. De natuur is stil en de dieren trekken zich terug, maar er is nog volop kleur te beleven. Een mooie tijd voor een midwinterwandeling, waarbij poëzie centraal zal staan.

We ontvangen je in onze ceremonieruimte De Horst. De kachel brandt en er staat koffie en thee met iets lekkers klaar. Voor we naar buiten gaan, vertellen we kort over het ontstaan van de natuurbegraafplaats en over natuurbegraven.

Lopend door het natuurgebied vertelt een informatiemedewerker over de geschiedenis van het natuurgebied en over de mogelijkheden rond natuurbegraven. Tijdens de wandeling kom je op diverse plekken in het natuurgebied prachtige poëzie tegen.

De schrijvers van deze gedichten vinden hun inspiratie in de natuur en dichten over de troost die in de natuur te vinden is. Sommige dichters lieten zich inspireren door de natuurbegraafplaats, anderen maakten gedichten met als thema ‘een ode aan het leven’.

Voor, tijdens en na de wandeling is er volop ruimte om vragen te stellen aan onze informatiemedewerker. Misschien wandelen we op witbesneeuwde paden of waait de koude wind een blos op je wangen. Wij zorgen voor voldoende warme momenten.

We sluiten de wandeling af bij ons huisje ANNA in het oostelijk deel van het natuurgebied. Ook daar brandt de kachel en staat een heerlijke kom warme soep klaar. Een dichter draagt er nog een laatste gedicht voor.

Ga je met ons mee naar buiten?

  • Zondag 28 januari 2024
  • 13.15 uur: Inloop en ontvangst met koffie en thee in De Horst
  • 13.30 uur: Start poëziewandeling
  • 14.45 uur: Einde wandeling met warme soep en mooie woorden
  • 15.30 uur: Einde programma
  • Tip: trek goede wandelschoenen aan
  • Kosten: deze activiteit is gratis.