• Heidepol

Wandel mee met Frans Kapteijns

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

Luister naar de druppels op de takken van de bomen. Of sta stil en ontdek wat er om je heen beweegt. Boswachter Frans Kapteijns, oud-boswachter van Natuurmonumenten, komt op zaterdag 2 oktober naar natuurbegraafplaats Heidepol voor een wel heel speciale wandeling. Want Frans vertelt niet alleen over enkele bijzondere natuurelementen in ons gebied. Maar hij laat je ook kennismaken met bosbaden. Je neemt geen écht bad, maar je dompelt je onder in het groen. Dit is een Japanse manier om de natuur te ervaren, Shinrin Yoku. In Japan weet men het al jaren: de weg naar een gezonder en gelukkiger leven leidt door het bos. Dit Japanse fenomeen laat zien hoe een ‘natuurbad’ doorwerkt op je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Bosbaden is heel laagdrempelig. Je hebt er geen speciale vaardigheden of kleding voor nodig, alleen een open blik en de wil om bewust contact te maken met de natuur. Er zijn geen vastomlijnde regels alleen dat het niet om fysieke inspanning gaat, maar om ontspanning: door bewust te vertragen, zonder einddoel, en door de omgeving met al je zintuigen in je op te nemen. Meer weten over bosbaden? Vraag het magazine kosteloos aan.

De wandeling met Frans Kapteijns start om 10.30 uur. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Trek je gemakkelijke schoenen aan? We houden ons aan de RIVM-maatregelen. Na aanmelding ontvang je aanvullende informatie.