• Maashorst
  • Mens
  • Organisatie

Mijn plek Door de ogen van Iris

“Sinds 6 jaar werk ik op deze bijzondere werkplek. Ruim 25 jaar werkte ik in de gezondheidszorg. Mijn hart klopt sneller van zorgen voor en contact met mensen. Betrokken zijn bij mensen in een kwetsbare positie en deelgenoot zijn van zaken die hen bezighoudt vond en vind ik rijkdom. Ik startte als vrijwilliger bij een hospice in het dorp waar ik woonde, later werkte ik als assistent-coördinator tot ik op het punt in mijn leven stond, dat het niet meer paste.”

Twee voeten op de grond
Met behulp van een coach ben ik op zoek gegaan naar mijn kernwaardes en drijfveren. Wat maakt mij gelukkig? Buiten mijn, nagenoeg, volwassen dochters, familie, vrienden, fotograferen, muziek, theater en dans, is dat de natuur. Het buiten zijn, mijn zintuigen prikkelen, voelen wat de elementen met me doen. Ze brengen mij terug naar mijn basis.

Energie
Natuurbegraafplaats Maashorst is de plek waar veel samenkomt voor mij. Afwisselend werk en de verschillende mensen met wie ik in contact kom, geven mij energie. Energie die over en weer gaat tussen mij en de ander. Elke dag, elk seizoen opnieuw, ademt het natuurgebied een andere sfeer.

Als het mijn tijd is
Ik hoop nog een tijdje op deze aardbol te mogen bewegen, maar mocht de tijd daar zijn past een plek op een natuurbegraafplaats absoluut bij mij.  Het lijkt me mooi dat ik op deze wijze bij kan dragen aan een groener Nederland, een groenere wereld.