• Maashorst
  • Natuur

Van 9.00 tot 12.30 uur Natuurwerkdag 14 oktober

Ben je nog niet bekend met een Natuurwerkdag? We leggen het in onderstaand stukje nog even uit.

Natuurbegraafplaats Maashorst is voor velen een bijzondere plek. Bijzonder omdat je bij ons een plek hebt gereserveerd of wellicht zelfs al een dierbare begraven hebt. Het natuurgebied, dat voorheen bestond uit weilanden, akkers en productiebos, heeft plaatsgemaakt voor bosgedeeltes afgewisseld met een ven en open velden. De heide moet deels nog opkomen. Het is een natuurgebied dat door de afwisseling meer ruimte zal geven aan een grotere variatie aan flora en fauna. De natuur ontwikkelt en vernieuwt zich hier voortdurend en daar zijn we trots op. Om ervoor te zorgen dat deze plek nog heel lang mooi en bijzonder blijft, beheren onze medewerkers het gebied zodat de natuur ruimte houdt om zich te ontwikkelen. Voor een optimaal resultaat, gebeuren veel werkzaamheden bij voorkeur handmatig. Je kunt je voorstellen dat dit op zo’n groot natuurgebied veel tijd vergt. Wij waarderen het dan ook enorm dat mensen ons regelmatig hulp aanbieden omdat zij graag een steentje willen bijdragen aan het behoud van deze bijzondere plek. Graag steken wij samen met jou de handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag op 14 oktober 2019 van 9.00 tot 12.30 uur. Inloop vanaf 8.45 uur. Je bent van harte welkom om ons een handje te helpen.

Deze ochtend komt er ook een schaapskudde naar onze natuurbegraafplaats. Klik hier voor meer informatie. Het is herfstvakantie dus kinderen en kleinkinderen mogen zeker meekomen. Gezellig! Fijn als je even opgeeft met hoeveel mensen je komt, dan houden we daar rekening mee.

Onze beheerder geeft een korte uitleg over het natuurbeheer op Maashorst. Vervolgens gaan we samen aan de slag met het uitvoeren van een aantal werkzaamheden, zoals licht snoeiwerk en het verwijderen van jonge boomscheutjes. We zorgen uiteraard voor voldoende koffie, thee en water tussendoor. Rond 12.00 uur stoppen we met de werkzaamheden en sluiten we de ochtend af met een gezamenlijke lunch. (Mocht je speciale dieetwensen hebben, wil je deze dan aan ons doorgeven?)

Heb je zin om ons een handje te helpen? Meld je dan uiterlijk 3 dagen voorafgaand aan de Natuurwerkdag aan via contact@maashorst.nl of via 0486-745006.

Als je het fijn vindt om met je eigen gereedschap (snoeischaar, handzaag, handschoenen) te werken, voel je dan vrij om dit mee te nemen. Wij zorgen er uiteraard voor dat we zelf ook voldoende spullen in huis hebben. Handschoenen waarmee bramen kunnen worden gesnoeid/verwijderd hebben wij zelf in huis. Het grovere zaagwerk wordt uiteraard door onze natuurbeheerders uitgevoerd.

Er zijn heel veel lieve mensen die ons graag zouden helpen, waarvan de gezondheid het niet toelaat. Voel je alsjeblieft niet bezwaard! We begrijpen dit volkomen.

Team Maashorst