• Heidepol
  • Organisatie

Hopelijk in het nieuwe jaar weer op zondag: ‘t Koffiehuys

Zodra de coronamaatregelen het toelaten, zullen we ’t Koffiehuys in onze ontvangstruimte direct heropenen. Laten we hopen dat dit in het nieuwe jaar weer mogelijk is.

De zondagen op Heidepol zijn heerlijk rustig! Wandelaars en fietsers genieten van de natuur. Juist op de zondag komen nabestaanden graag het natuurgraf bezoeken en een stukje wandelen, ook omdat we die dag geen uitvaarten plannen. Zo is er de rust en de ruimte om aandacht te schenken aan het verlies van je dierbare. Juist voor deze mensen, mensen in rouw, hebben we ’t Koffiehuys in het leven geroepen.

’t Koffiehuys was iedere zondag geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Hier kun je gratis van een kopje koffie of thee genieten en wellicht gelijkgestemde zielen ontmoeten. In ’t Koffiehuys is een gastvrouw aanwezig, één van onze vier vrijwilligsters: Maria, Ineke, Dinie of Beth. Ook zij hebben een dierbare verloren en voelen zich vergelijkbaar verbonden met Heidepol. Onze gastvrouw biedt je wat te drinken aan, en naar wens een luisterend oor. Gastvrouw Dinie: “Gastvrouw zijn op Heidepol is ontzettend dankbaar werk. Toen 4,5 jaar geleden mijn man overleed, was mijn verdriet onmetelijk groot. Een van de medewerkers van Heidepol bood mij en enkele lotgenoten een kopje koffie aan. Ze gaf de ruimte om even een praatje te maken. Ik vind het mooi dat ik nu datzelfde kan betekenen voor andere mensen met hetzelfde verdriet.”

’t Koffiehuys is een welkome plek voor bezoekers. En daarbij is het fijn dat onze gastvrouwen de gelegenheid bieden om, in een kleine setting, je verhaal kwijt te kunnen. Zo vertelt Ineke: “Soms moet je alleen maar even stil zijn. Dan zie ik mensen worstelen of ze wel of niet woorden willen geven aan hun gevoel. En als het in die stilte toch komt, dan is dat zo’n beloning.”

“Sinds mijn man hier ligt, voel ik mij extra verbonden met Heidepol,” vertelt gastvrouw Beth, “en dan is het mooi om op zo’n zondag een praatje te kunnen maken met anderen. Laatst sprak ik mensen op Heidepol en ze zeiden over ’t Koffiehuys: ‘de koffie is zo lekker en het is altijd zo gezellig’. Ja, ze waren heel positief.”

Als de horeca weer open mag, openen we ook ’t Koffiehuys op de zondagen. Moet je een dierbare missen en breng je weleens op zondag een bezoek aan het graf? Je bent van harte welkom voor een portie warmte en verbinding.