Menu

Natuurbegrafenis regelen

Na het verlies van een dierbare volgt een intense periode. Een tijd van groot verdriet waarin veel, persoonlijke, beslissingen worden gemaakt. Een passend afscheid is daarbij een onderdeel van veel herinneringen aan een dierbare.

Juist in deze periode is het zo waardevol om mensen om je heen te hebben die je bijstaan in de keuzes die op je afkomen. Niet alleen met een warm hart, maar ook een luisterend oor.

De eerste stap naar een passend afscheid in de natuur

Samen met een uitvaartondernemer naar keuze bepaal je een passende uitvaart. De natuur en de ruimtes in het informatiecentrum zijn beschikbaar. Om het afscheid persoonlijk en naar eigen wens in te vullen denken wij mee over de mogelijkheden.

Is er al een plek gereserveerd? Dan laat een medewerker van natuurbegraafplaats Heidepol zien waar het afscheid in de natuur zal plaatsvinden.

Is de natuurbegraafplaats nog onbekend en is de plek nog niet vastgelegd? Wij laten graag het natuurgebied zien en zoeken samen een mooie plek uit. We verzoeken om hiervoor een afspraak in te plannen, dan nemen we alle tijd.

Vrijheid in keuzes

Een eigen invulling staat centraal bij een passend afscheid op natuurbegraafplaats Heidepol. Het is mogelijk om gebruik te maken van de ceremonieruimte, maar een intiem afscheid rondom het natuurgraf kan ook. De catering laten verzorgen of liever zelf een pan van een favoriete soep maken? We bieden de rust en de ruimte om hier een passende invulling aan te geven.

Uiteraard is de keuze voor een uitvaartondernemer helemaal vrij. Diverse uitvaartondernemers zijn bekend met de mogelijkheden voor een afscheid op Heidepol. En de uitvaartondernemer die nog niet bij ons is geweest, informeren we van tevoren.

Contact met Heidepol

Neem contact op met een van onze medewerkers om de mogelijkheden voor een afscheid in de natuur te bespreken. Een begrafenis aanmelden en inplannen kan 24 uur per dag via telefoonnummer 026 711 22 15.

Eeuwige grafrust, hoe zit dat precies?

Een laatste rustplaats in de natuur op Heidepol betekent eeuwigdurende grafrust. Bij het reserveren van een plek ontstaat het recht op een laatste rustplaats in de natuur. Voor nu en altijd. Het natuurgraf wordt zorgvuldig vastgelegd bij de notaris en onze natuurbeheerders dragen zorg voor het gebied en het natuurgraf. Van de opbrengst van ieder natuurgraf wordt een deel gereserveerd voor de toekomstig beheerder van het natuurgebied, namelijk Natuurmonumenten. Een rustgevende gedachte voor nu en een garantie op eeuwige rust voor later.

Faciliteiten op Heidepol

De Horst
De ontvangstruimte biedt ruimte aan 65 personen. Er zijn basisvoorzieningen beschikbaar, zoals een kitchenette, koelkast, toiletten en gaskachels voor verwarming. Er is geen audiovisuele ondersteuning beschikbaar zoals beamers of speakers. Mocht het onverhoopt hard regenen, dan zijn er voldoende laarzen en paraplu’s.

De Heideplaats
De Heideplaats biedt ruimte aan 65 personen. Het is een prachtige zandkleurige tarp, die we in april opbouwen en in oktober weer weghalen. Zo kun je kiezen voor een uitvaartceremonie waarbij je wordt omgeven door de natuur. Het doek houdt je droog en beschut, terwijl het zo open is dat je een panoramablik over ons natuurgebied hebt.

De Bosplaats
In de Bosplaats is ruimte voor een intiem afscheid in het hart van de natuur. De Bosplaats is een open plek, midden in het bos, voor ongeveer 30 personen. Het is mogelijk een kist in het midden te plaatsen.

Catering
Heidepol heeft zelf geen cateringservice. Het is mogelijk om catering te laten verzorgen door een externe cateraar. We werken samen met lokale cateraars; neem contact met ons op voor onze referenties.

Op welke tijden kan een uitvaart op Heidepol plaatsvinden?

Een natuurbegrafenis kan plaatsvinden tussen zonsopgang en zonsondergang. Het natuurgebied is namelijk niet toegankelijk als de zon onder is. Dieren krijgen hierdoor alle ruimte om uit te rusten of juist te jagen. De mogelijkheden verschillen dus per seizoen. We zorgen er altijd voor dat er genoeg rust en ruimte is om afscheid te nemen.

Dagdelen:

  • Ochtend van 9.30 tot 12.30 uur
  • Middag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Avond, alleen in de zomermaanden, informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan een uitvaart in de natuur worden gehouden?

We bieden je graag alle rust en ruimte voor de ceremonie. Er zijn nooit twee ceremonies in hetzelfde dagdeel. Op Heidepol kan het afscheid in de ochtend of in de middag plaatsvinden. In de zomermaanden is een ceremonie in de avond ook mogelijk.

Is het mogelijk om muziekinstrumenten te gebruiken tijdens een uitvaart?

Ja, het is mogelijk om instrumenten mee te nemen en te bespelen tijdens een ceremonie. Samen met een uitvaartondernemer naar keuze kun je afstemmen hoe muziek van invulling zal zijn op het afscheid van de overledene.

Is het mogelijk om de ceremonie zelf buiten Heidepol te houden?

Ja, het is mogelijk om op een externe locatie de ceremonie te houden en alleen de natuurbegrafenis op Heidepol.

Welke faciliteiten zijn er voor mindervalide mensen?

In het hele natuurgebied liggen wandelpaden. Voor mensen die slecht ter been zijn hebben we een boskar of rolstoel. Informeer altijd telefonisch naar de mogelijkheden.

Is het mogelijk een gedenkboom te planten?

Nee, op natuurbegraafplaats Heidepol zijn geen natuurgraven met een gedenkboom meer beschikbaar.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten