Menu

De ceremonie

Op natuurbegraafplaats Heidepol streven we naar maximaal 2 uitvaarten per dag, zodat iedereen de rust en de ruimte van de natuur kan ervaren. Een avonduitvaart in de zomerperiode is alleen mogelijk na telefonisch contact.

 

Ruimte voor een ceremonie

Gedurende het hele jaar is er een afscheidsceremonie mogelijk in onze ontvangstruimte De Horst. Daarnaast kun je van april tot en met oktober ook kiezen voor een ceremonie buiten in de natuur: De Heideplaats voor een groter gezelschap en met een tarp voor beschutting, of De Bosplaats voor een klein gezelschap en zonder beschutting.

Aantallen aanwezigen in De Horst

  • Bij een ceremonie met catering kunnen maximaal 52 gasten aanwezig zijn. Dit is inclusief uitvaartpersoneel en exclusief cateringpersoneel.
  • Bij een ceremonie zonder catering kunnen maximaal 70 gasten aanwezig zijn. Is er ruimte nodig voor de opbouw van audiovisuele apparatuur, dan daalt het aantal beschikbare plekken naar maximaal 60.
  • Bij een grafgang met catering dus zonder ceremonie kunnen er maximaal 52 gasten aanwezig zijn bij de nazit.
  • Bij alleen een grafgang is het aantal gasten onbeperkt mits de begraafplek in het natuurgebied dat toelaat. Dit gaat altijd in overleg met een van onze collega’s.

Tijden waarop een uitvaart mogelijk is in de winter

In de ochtend van 9.30 tot uiterlijk 12.30 uur of in de middag van 13.30 tot uiterlijk 16.30 uur.

  • Start een ceremonie niet eerder dan 09.00 uur in de ochtend of 14.00 uur in de middag. Zo heb je voldoende tijd om alles voor te bereiden.
  • Laat de cateraar in de ochtend om 12.15 uur en in de middag om 16.15 uur stoppen met het schenken van drinken. Zo zorg je ervoor dat je gasten niet gehaast weg hoeven.

Catering en audiovisuele middelen

Na de ceremonie en de natuurbegraving is er natuurlijk ruimte voor een condoleance/nazit. Dat is alleen mogelijk in De Horst, omdat daar een wateraansluiting en toiletten zijn.

Wij werken niet met een vaste cateraar, maar bel ons gerust voor advies.

Er zijn geen audiovisuele middelen aanwezig en er is geen wifi beschikbaar, wel is het gebruik van een hotspot mogelijk. Er is elektriciteit. Bel of mail ons als je advies wil over een bedrijf dat audiovisuele middelen levert.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten