Menu

Een natuurbegrafenis op Heidepol

Een afscheid in de natuur is mogelijk voor iedereen die op natuurbegraafplaats Heidepol een natuurgraf heeft vastgelegd. Zijn de nabestaanden die je begeleidt geïnteresseerd in een laatste rustplaats in de natuur, maar hebben ze nog geen natuurgraf gereserveerd? Neem dan contact op voor een afspraak, zodat we samen een mooie plek in de natuur uit kunnen kiezen.

Je kunt op Heidepol een ceremonie houden, of alleen een grafgang en een condoleance/nazit verzorgen. Houd er rekening mee dat mensen zelf een natuurgraf uitzoeken. Dat kan al bij leven gebeurd zijn, of nabestaanden kiezen enkele dagen voor de uitvaart een natuurgraf uit.

Hoe verloopt een natuurbegraving op Heidepol?

  • Genodigden parkeren op de ruime parkeerplaats, behalve de rouwauto. Bij een groot gezelschap regelen wij een parkeerwacht.
  • Wij ontvangen jou, de nabestaanden en genodigden bij de ingang van Heidepol; dat is bij de slagboom.
  • De rouwauto rijdt voorbij de openstaande slagboom een stukje ons natuurgebied in.
  • Wij lopen voor de rouwauto uit.
  • De loopkoets, een rijdende baar, staat klaar. Jij of de nabestaanden zorgen voor dragers, die de overledene op de loopkoets zetten.
  • Gezamenlijk lopen we naar de ceremonieruimte of naar het graf.
  • Vooraf aan de grafgang naar het natuurgraf overleggen we wie de regie van het dalen heeft. Dalen is mogelijk met 3 touwen of met de mechanische lift.
  • De natuurbeheerder sluit aansluitend het graf. De familie mag dit ook doen, maar neem daarover ten minste 2 dagen van tevoren contact met ons op.

Een uitvaart melden

Het melden en inplannen van een uitvaart kan 24 uur per dag via telefoonnummer 026 711 22 15. Na 17.00 uur en op zondag neemt Infinea deze meldingen over.

Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech

Begraven in de natuur op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland is alleen mogelijk in materialen die door de natuur worden afgebroken. Door de handen ineen te slaan met Loop Biotech is er nu een nog duurzamere manier van begraven in de natuur mogelijk. Met de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurgraf met een Loop kist of Loop urn werken we samen aan een gezonde bodem, waar een sterke natuur mee begint.

Ben je benieuwd naar hoe het verder in zijn werk gaat, wat dit voor jou als uitvaartondernemer betekent en welke mogelijkheden er zijn? Lees dan hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten