Menu

In de natuur is iedereen welkom Een bezoek aan Heidepol in coronatijd

Op onze natuurbegraafplaats is nog steeds iedereen van harte welkom, de natuur blijft dagelijks toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Lees hier meer over wat de overheidsrichtlijnen op dit moment betekenen voor een bezoek aan of een uitvaart op onze natuurbegraafplaats.

Informatiegesprek

Een gesprek over een eigen plek in de natuur is op dit moment mogelijk. Wel houden we rekening met de 1,5 meter afstand en verzoeken wij je een mondkapje te dragen bij loopbewegingen binnen ons informatiecentrum. Als je corona gerelateerde klachten hebt of er wordt van je verwacht binnen te blijven kun je helaas niet deelnemen aan een gesprek op de natuurbegraafplaats. Wij denken graag mee over een passende oplossing, door bijvoorbeeld te beeldbellen.

Reserveer een plek op afstand

We realiseren ons dat het niet voor iedereen mogelijk of wenselijk is om naar buiten te gaan en een natuurbegraafplaats te bezoeken. Soms is langskomen om een plek voor jouw eeuwige grafrust uit te kiezen, letterlijk, een stap te ver.

Het is daarom mogelijk om een laatste rustplaats op afstand vast te leggen. Op deze manier is er de zekerheid van een plek en de vrijheid om later jouw precieze plek te kiezen.

Afscheid in de natuur - een uitvaart in coronatijd

Vanzelfsprekend vragen wij onze collega’s en bezoekers om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en de maatregelen daaromtrent te respecteren. In het kort betekent dat:

  • uitvaarten plaats zullen vinden tot een maximum van 30 personen. Wij verzoeken om, samen met de uitvaartondernemer, de 1,5 meter richtlijn in acht te nemen.
  • bij een nazit vaste zitplaatsen gehanteerd worden.
  • een urnbegraving ook in deze tijd mogelijk is. Neem contact met ons op voor meer informatie.
  • catering mogelijk is.
  • het dragen van een mondkapje, binnen tijdens loopbewegingen, vanaf 13 jaar verplicht is.

Groepsactiviteiten

Houd er bij geplande groepsactiviteiten rekening mee dat:

  • bij activiteiten die binnen plaatsvinden gevraagd wordt om je coronatoegangsbewijs te tonen.
  • de afstand van 1,5 meter richtlijn in acht wordt genomen.
  • het dragen van een mondkapje, binnen tijdens loopbewegingen, vanaf 13 jaar verplicht is.

Wandelen in de openheid van de natuur doet goed, iedereen blijft welkom om zelf in alle rust een bezoek te brengen aan de natuurbegraafplaats volgens de geldende maatregelen. Wees welkom van zonsopkomst tot zonsondergang.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten